Jens Bang-Rasmussen er harstadværing med en verdensomspennende karriere. Han er født i Danmark, bosatt i Harstad og turnerer verden over. Programmet vi får høre på Dagskift er inspirert av en reise til Ecuador og omfatter musikk for klassisk gitar fra ulike deler av Sør-Amerika, blant annet vals fra Venezuela og stykker av den legendariske bossa nova-gitaristen Baden Powell.

Jens Bang-Rasmussen er en av de mest fremtredende fortolkere av nordisk gitartradisjon. Han har hatt stor betydning for utbredelsen av kjennskapet til dansk gitarmusikk, og han har høstet stor internasjonal anerkjennelse for sine utgivelser av tre danske komponisters samlede verker.

Gjennom sin internasjonale karriere har han oppnådd stor suksess og anerkjennelse for sin fantastiske musikalitet og sitt fine gitarspill. Han har opptrådt som gitarsolist på seks kontinenter, og nylig spilte han i Carnegie Hall i New York. Til daglig arbeider Jens Bang-Rasmussen som lektor i gitar ved Heggen videregående skole.

Jens Bang-Rasmussen spiller med en stor kreativ energi, formidabel klangbehandling og han mestrer gitarens poesi til det fulle. Han har en sjelden evne til å fortelle historier gjennom sin musikk.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis