På programmet har gruppa denne gangen flere hundre år gamle sanger fra den engelske renessansen på programmet. Her er det snakk om inderlige sanger som omhandler alle sider ved livet, og som var populære allerede på Shakespeares tid.

Vi møter komponister som f.eks  Dowland, Campion, Pilkington… komponister som i stor grad preget den engelsk renessansen. Disse komponistene er kjente for sine inderlige og ofte melankolske komposisjoner om den lunefulle kjærligheten og om livets lyse og skyggefulle sider.  Dermed har nok denne musikken noe av evigheten over seg, - og kan hende nettopp derfor synes denne særegne musikken å være udødelig og lever fortsatt i beste velgående overalt.

På 1600 tallet hadde den verdslige musikken høy status og nådde ofte et bemerkelsesverdig høyt kunstnerisk nivå, hva enten det gjaldt musikk skapt for fest og dans, høytid eller sorg.

Siden sist har en del nye ansikter kommet til, og orkesteret er nå: Sigrid Randers Person (vokal),  Guro Kvanndal (kontrabass), Christina Scmaizl (fiolin) og Frank Antonsen (lutt-/klassisk gitar). 

Praktisk info

Varighet: 1 time

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis