Pianisten Håvard Gimse spiller noen av Franz Schuberts mest berømte pianostykker, flettet sammen med historier om Schuberts eventyrlige og alt for korte liv, som endte da han kun var 31 år gammel.

Sist Gimse var på turnè i Norge og besøkte Sortland, tok han med publikum på en tilsvarende reise i Beethovens liv. Denne reisen sluttet med at den relativt ukjente unge Franz Schubert var med og bar mesterens kiste under begravelsen i Wien i 1827. Schubert drømte om å bli gravlagt ved siden av sin store helt, et ønske han fikk oppfylt allerede ett år senere. Programmet består av noen av Schuberts mest kjente klaverstykker; utvalgte Impromptus, Moments Musicaux, sangarrangementer og Ländler, og ikke minst Schuberts berømte Sonate i B-dur, som han skrev helt mot slutten av sitt liv.

Håvard Gimse er blant de få norske utøvere som har gjort seg gjeldende på flere av de viktige scenene internasjonalt, og han har bl.a. spilt i Carnegie Hall (New York), Concertgebouw (Amsterdam), Konzerthaus (Berlin) samt i de store konsertsalene i byer som Tokyo og St.Petersburg. Gimses Beethoven-turné, hvor han introduserte musikken og fortalte om Beethoven med stor faglig innsikt og humoristisk sans, var en meget stor suksess. Konsertene var veldig godt besøkt, både fordi Gimse er en kjent og kjær figur i norsk musikkliv, og fordi konseptet var spennende og appellerte til et bredt publikum.


MANGE HENDER PÅ ETT FLYGEL kl. 18.00 i Kulturkaféen 
I forbindelse med klaverdager på Sortland hvor Håvard Gimse er på besøk, vil elever og lærere varme opp med flerhendig musikk for piano. Dette skjer i Kulturkaféen en time før Gimses solo-konsert i Møysalen. Gratis inngang på elevkonserten, som varer til ca 18.45.

Medvirkende: Elever og lærere fra Heggen videregående skole, Sortland videregående skole, samt fra kulturskoler i regionen

Arrangør: Musikklinja ved Sortland videregående skole og Sortland kulturskole

Praktisk info

Varighet: 1 timer og 30 minutter

Arrangør: Musikklinja ved Sortland videregående skole og Sortland kulturskole

Foto: John Andresen

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis