Også i år starter Arktisk Filharmoni (tidl. NOSO) året med en skikkelig fest! Operagallaen har blitt en tradisjon svært mange setter pris på. Stor spenning og forventninger knytter det seg også til hvilke solister orkesteret har med seg på turné i Nord-Norge denne gangen.

I år får vi høre sopran Mari Eriksmoen, mezzosopran Ingeborg Gillebo og tenor Eric Fennel. 

Den norske sopranen Mari Eriksmoen er utdannet ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, Conservatoire national supérieur de musique et de danse i Paris og Operaakademiet i København. Hun debuterte i 2006 og har hatt engasjement i både Norden og på de store scenene i Europa, med opptredener både i radio og fjernsyn. 

Den meget etterspurte norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo har studert ved Norges Musikkhøgskole og ved Operaakademiet i København, og gjorde sin debut på Det Kongelige Teater i København i 2010 som Margret in Wozzeck. Kort tid etter gjorde hun sin debut på Den Norske Opera som Cherubino i Figaros bryllup og har siden opptrådt ved en rekke ledende operahus og festivaler, som Metropolitan Opera i New York, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel, Festival d’Aix en Provence, Flanders Festival Antwerp og Drottningholms-festivalen i Stockholm. 

Den amerikanske tenoren Eric Fennell reiser verden over og er en svært ettertraktet sanger. Han debuterte da han steppet inn som Rodolfo i Puccinis La Bohéme under Glimmerglass Opera Festival. Denne muligheten førte ham til The New York City Opera, hvor han sang i seks sesonger og gjorde 13 roller.

Dirigent er Eivind Gullberg Jensen, en av få norske dirigenter med stor internasjonal karriere – og musikerne er som alltid under Operagalla fra Arktisk Filharmoni (tidl. NOSO).

 

Dirigent: Eivind Gullberg Jensen
Solister: Ingeborg Gillebo, Mari Eriksmoen og Eric Fennell 

Praktisk info

Varighet: 2 timer

Anbefalinger