Steinar Raknes har sluppet sitt tredje STILLHOUSE-album, og sammen med Unni Wilhelmsen legger han veien om Vesterålen på sin releaseturné.

Sammen har de satt i hop et nydelig og sterkt repertoar. Unni og Steinar har begge svært uttrykksfulle stemmer, og kontrasten mellom de to gjør at de utfyller hverandre på en helt spesiell måte. Dette er en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, - til store lydbilder med fullt rocke-trøkk. Repertoaret er hovedsakelig låter skrevet av Raknes, fra hans tre utgivelser i STILLHOUSE-serien, med hovedvekt på den siste plata Chasing The Real Things. I tillegg presenterer de fengende og særegne cover-versjoner av artister som Bruce Springsteen, Bob Dylan, og Depeche Mode.  

Raknes og Wilhelmsen har samarbeidet før i forbindelse med Raknes sitt prosjekt STILLHOUSE - der han synger og spiller kontrabass. Kontrabass er det eneste instrumentet på scenen. Men Raknes spiller instrumentet som et orkester i seg selv. Han har en spillestil der han bruker fingerspill-teknikker som gjør at instrumentet fungerer både som en gitar og en bass. I tillegg tar han i bruk elektriske effekter, stomp box, og looping av både bass og stemmer.

Chasing The Real Things er Raknes' tredje STILLHOUSE-album. På plata har bassisten med seg flere gjester, og mest fremtredende er munnspilleren Mickey Raphael fra Nashville, som til daglig spiller bl.a i Willie Nelson band. I tillegg bidrar et stjernelag av norske artister - Unni Wilhelmsen, Ane Brun og Solveig Slettahjell - vokal, Ola Kvernberg - fiolin, Kjetil Møster-sax, Andreas Utnem - trøorgel og Per Oddvar Johansen - sag, - til at plata er blitt en musikalsk perle med mange paletter.

 

Praktisk info

Varighet: 4 timer

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb

Anbefalinger