Fredag 4. november kom endelig dagen da Jan Pettersen, nestleder i styret for Sortland Frivilligsentral kunne  overrekke hjertestarter til Tone Toften, direktør for Kulturfabrikken.

Gjennom Spleis fikk Sortland Frivilligsentral finansiert hjertestarter og kurs i bruk av den for ansatte på Kulturfabrikken. Det kom inn til sammen kr 21 500,- fra følgende organisasjoner:
- Sortland Historielag
- Sortland LHL
- Sortland lokallag av Norges Fibromyalgiforening
- Sortland Revmatikerforening
- Sortland Frivilligsentral

I tillegg har 61 enkeltpersoner - både ansatte og brukere av Kulturfabrikken - gitt midler til innkjøpet. Kulturfabrikken Sortland KF har også bidratt med et beløp til kursing av ansatte.

"Vi som er ansatt på Kulturfabrikken har mange gjester i alle aldre, og er veldig takknemlig for at hjertestarter nå er på plass" sier Tone Toften.

Mats Eirik Rødsand fra Akuttmedisinsk kompetanse har gitt råd om hvor hjertestarteren bør plasseres. Den monteres opp i Kulturkaféen ved siden av hovedinngangen mot inngangen til Blåboksen og Møysalen. Hjertestarteren er nå registrert i Hjertestarterregisteret på 113.no, Norges offentlige nettsted for førstehjelp, og er synlig på appen til 113.

Foto f.v.: Jan Pettersen, nestleder i Sortland frivilligsentral, Tone Toften, direktør i Kulturfabrikken Sortland KF og Mats Eirik Rødsand, Akuttmedisinsk kompetanse.

Flere Aktuelt

Kulturprogrammet våren 2023

Kevin Vågenes, Halvdan Sivertsen, Violet Road, Vesterålen Teater, Marianne Beate Kielland, Alexander Rybak, Din Freundin, Dag Sørås, Tante Grusom med Hålogaland Teater, den Hedda-prisvinnende forestillingen Utvik Senior og Norges beste Pink Floyd- og Creedence-coverband finner du på Kulturfabrikkens vårprogram! Les mer

Åpningstider julen 2022

Kulturfabrikken følger ordinær åpningstid til og med 22. desember. Den 23. desember er Kulturfabrikken og Sortland Museum åpen til kl. 15.00. I romjula blir det både romjulsjazz og konsert med Roots 'n' boots, og Sortland kino viser kinofilmer. Januar åpner med Nyttårsrocken! Les mer

Laget for å få opp humøret!

Hålogaland Teater kommer til Vesterålen med den «deilig tullete» juleforestillingen «Messias». Les mer