Kulturhøsten blir innholdsrik, fra populære gratisarrangementer som Barnas fabrikk og Lønningsquiz, til konserter med kjente artister og komikere. Og det blir jazzfestival! Les programmet og last ned som PDF her!

Last ned høstens program som PDF her.
Billetter og programinformasjon legges ut fortløpende på nettsidene.

Jazzfestival med knall artistrekke
Etter at Sortland jazzfestival gikk ut i media og ønsket seg nye ildsjeler, har et styre med mange nye medlemmer kommet godt i gang. Det blir festival – litt kortere enn vanlig – men med en særs solid artistrekke! Hør bare: Norges store visesanger fra Bergen, Jan Eggum, prog-metalbandet Leprous, soulfunkbandet Fieh, den virtuose musikkhumoristen Kleine Heine, Sortlands-komponist og cellist Maja Bugge og den eminente jazzpianisten Eyolf Dale!

Keramiker Øistein Waage Johansen og tegner og fotograf Marita Ivarsson Elverum er årets Jazzfestivalkunstnere.

Sortland jazz- og viseklubb inviterer til konsertserie med bl.a. saksofonist Marius Neset, og musiker og trommeslager Aleksander Kostopoulos (ISÁK).

Konsertopplevelser i kø
Du kan dessuten glede deg til konserter med Jarle Bernhoft med 8 stykker på scenen, og Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga i samspill langt heimafrå. Holand Blandakor framfører Faurés rekviem, LVO får med seg Tonje Unstad på høstens store prosjekt, og det blir jubileumskonsert med Sortland Mannskor. Ensemble Noor kommer til Kulturfabrikken sammen med den anerkjente mezzosopranen Ingeborg Gillebo, og Ensemble Blå og Vefsn-ensemblet møtes i regi av nyMusikk Nordland. Fra Scene Nord kommer Hendelser i Nord, en forestilling der de gode historiene står i sentrum, med viser fra de nordlige delene av Norge, Sverige og Finland. Det blir sang på både kvensk, meänkieli (tornedalfinsk), svensk og norsk, der Vesterålens Sigrid-Randers Pehrson er en av vokalistene.

Julestemningen er sikret når Hærens musikkorps får med seg Stjernekamp- og The Voice-vinner Knut Marius Djupvik på årets Swinging Christmas-konsert, og liker du det lavmælt og inderlig til jul, bør Moddis julekonsert være et sikkerstikk. Sortland barnekor og Kammerpikene viderefører tradisjonen med lucia-konsert tidlig på morgenen.

Fra latter til Shakespeare
Den som vil le eller oppleve teater kan se høsten trygt i møte. Humorkameratene fra Svolvær byteater tar turen til naboregionen med de beste sketsjene fra sin lange, prisglitrende revykarriere, i et show som vil få latterdøra opp på vidt gap. Dora Thorhallsdottirs forestilling Overganger har gått sin seiersgang landet rundt, og besøker Vesterålen i oktober, og til jul kan du kose deg med Steinar Sagen, Erlend Osnes, Malene Stavrum, Nils-Ingar Aadne og Frida Homlung på Humorgalla!    Nordland Teater kommer med en storsatsing på William Shakespeares Titus Andronicus. Det er første gang dette stykket, som var en av Shakespeares største suksesser i hans samtid, framføres i Norge. Det har et karaktergalleri med lidenskapelige, krevende og fascinerende roller, og stiller spørsmål om hva det er å være menneskelig både i krig og i fred. Såpass utfordrende er stykket, at det har fått aldersgrense 15 år.

AR-teater, konserter og aktiviteter for barn
Du har kanskje spilt Pokémon GO-spillet, der digitale skapninger simuleres inn i den virkelige verden? Eller tryllet frem hatter eller briller i ansiktet ditt i Snapchat? Da vet du to av de mest kjente eksemplene på AR. Nordland teater kommer med en barneforestilling der de blander de eldste teatertriksene i boka med den aller nyeste AR-teknologien – Torn og Rose i eventyrland. Dette blir spektakulært, og alle i publikum skal bruke AR-briller.  De minste kan se fram til et morsomt musikkshow med Molly & Partner, som mange kjenner fra NRK Radio Super og Barnas Trafikklubb.

Barnas fabrikk samler både små og store til aktiviteter og opplevelser, og høsten setter ny rekord i antall arrangementer. Det aller meste blir gratis å være med på. Det står masse morsomt på programmet, fra eventyrtur i skogen med Barnas Turlag og biblioteket, aktiviteter i Kulturminnedagene med Sortland husflidslag, trafikkdag, der vi gjør Kulturfabrikken om til en eneste stor bilbane, Monsterlørdag og Natt på fabrikken for alle halloween-fans, julestemning på julelørdag, Pepperkakeby og selvfølgelig familiejulebord.   

Høsten rommer også Nordnorsk mesterskap i korps, VÅFF (Vesterålen Filmfestival) og Laterna Magica, filmfestival for barn og unge, Blablafestivalen og Den store kinodagen, i tillegg til en rekke arrangementer og aktiviteter som foredrag, Advokatvakt, Dagskift, Ondagsverset og Ungdomsfabrikkens kurs og temakvelder.

 

Flere Aktuelt

Foreslå mottaker av årets kultur- og idrettspris, og søk midler til nærmiljøanlegg

Innen 15. september kan du søke om tilskudd til nærmiljøanlegg og foreslå mottakere av Sortland kommunes kultur- og idrettspris 2023! Les mer

Høstens program på Kulturfabrikken!

Kulturhøsten blir innholdsrik, fra populære gratisarrangementer som Barnas fabrikk og Lønningsquiz, til konserter med kjente artister og komikere. Og det blir jazzfestival! Les programmet og last ned som PDF her! Les mer

Program for Kulturminnedagene 2023 i Sortland

Markering av Kulturminnedagene 2023 i Sortland går i år fra 2. til 9. september, med arrangementer for både små og store. Les hele programmet her. Les mer