Etter en lang corona-nedstengning kan endelig musikklinja ved Sortland videregående skole sammen med Sortland strykeorkester og Sortland menighetsråd sette opp Johan Sebastian Bachs Juleoratorium. Det blir to konserter i Sortland kirke søndag 12. desember, én kl. 17.00 og én kl. 20.00.

Konserter søndag 12. desember kl. 17.00 og 20.00
Kjøp billett til konsert kl. 17.00
Kjøp billett til konsert kl. 20.00

 Juleoratoriet er en populær favoritt blant mange. Dette mesterverket forteller historien om Jesu fødsel, gjennom utdrag fra Lukas´ og Matheus´ evangelier, samt arier og korsatser som belyser fortellingen på en briljant måte. Besetningen er kor, orkester og 4 solister. Verket er storslagent og består opprinnelig av 6 deler. Den vanlige praksisen, som også følges ved denne oppsetningen, er at de 3 første delene, eller kantatene, blir framført. Etter Bachs død ble verket glemt, i likhet med det meste han hadde komponert. Originalnotene til Juleoratoriet var havnet i Berlin, der det på nytt ble fremført i 1857, altså over 120 år etter det ble til. Senere har Juleoratoriet vært en av høytidens musikalske favoritter over hele verden, og har blitt et av de mest framførte korverkene i historien.

Koret som i første rekke består av elever ved musikklinja, blir som ved tidligere anledninger forsterket av flere voksne korister fra Vesterålen. Med seg har de solistene Frøydis F. Kopperud på alt, Martin Julsrud Thornquist på tenor og Edvard Sandbakken bass. Som sopransolist medvirker vår egen Hege Monica Eskedal. Hun har også vært ansvarlig for innøvingen av musikken med koret. Dirigent for det hele er Marit Bodsberg. Hun har jobbet med flere av Norges fremste kor og ensembler, blant annet Det norske solistkor, Vocal Art, Oslo kammerkor og Musikkhøgskolens kammerkor.

Dette er en stor begivenhet og et kjempeløft for det lokale musikklivet på Sortland. Musikklinja har i samarbeid med Sortland strykeorkester framført dette praktfulle verket 4 ganger tidligere, sist gang i 2008.

Varighet: 2 timer

Arrangør: Musikklinja, Sortland strykeorkester og Sortland menighetsråd

 

Flere Aktuelt

Familiefyrverkeri - vi feirer nyttårsaften sammen i Sortland

Velkomment til arrangementet på Sortland torg nyttårsaften kl. 17.30! Les mer

Gavekort får forlenget gyldighet til 31. mars 2022

Kulturfabrikken forlenger gyldigheten på alle GAVEKORT som har utløpsdato fra og med mars 2020. Gavekortene gjelder nå til 31.03 2022. Les mer

Tilbud på bygdebøkene for Sortland

Nå kan du skaffe deg alle bygdebøkene Sortland gård og slekt (del 1-5) til rabattert pris. Bygdebøkene og bøkene «Sortlands historie: Swartalande» og «P.C. Reinsnes - samfunnsbyggeren» kjøper du i informasjonsskranken hos biblioteket. Les mer