Styret for Kulturfabrikken Sortland KF tildeler årets Kultur- og idrettsstipend i Sortland til Helena Solvoll, utøver i Sortland Taekwon-Do klubb.

Kultur- og idrettsstipendet i Sortland har tidligere vært utdelt i 2018, etter at ordningene med både kulturstipend og idrettsstipend ble slått sammen til kultur- og idrettsstipend. Stipendordningen har imidlertid eksistert lengre, og i perioden 1992 til og med 2016 ble det delt ut kulturstipend til 17 unge utøvere innenfor musikk, kunsthåndverk, idrett, tegneserie og foto.

Kultur- og idrettsstipendet skal fortrinnsvis stimulere og være til hjelp for utøvere og andre som har vist evner og interesse innenfor en eller flere kunst-/kultur- og idrettsaktiviteter. Kultur- og idrettsstipendet tildeles innenfor en ramme på kr 15 000,- med diplom.

Styret for Kulturfabrikken Sortland KF tildeler årets Kultur- og idrettsstipend til Helena Solvoll, utøver i Sortland Taekwon-Do klubb. Helena er både styremedlem og ungdomsrepresentant i klubben, og har vært kursleder under Sommerskole i regi av Sortland kommune.

I tillegg til å være aktiv konkurranseutøver og trener, har Helena også vært dommer på en rekke mesterskap i regionen. Hun har gjennomført alle kurs som klubben og forbundet har arrangert (førstehjelpskurs, dommerkurs, regelkurs, instruktør kurs osv). Solvoll har videre deltatt på en rekke kurs arrangert av Nordland Idrettskrets og Kampsportforbundet. Det kan nevnes lederkurs for ungdom, tilrettelegging av parautøvere og aktivitetskurs for barn. Helena var også en av klubbens to representanter på Kampsporttinget i Kampsportforbundet våren 2021. Hun har tidlig vist seg være en habil konkurranseutøver, og hun har deltatt på en mengde mesterskap, og har vunnet mange priser/medaljer. Stipendet er tenkt benyttet til bl.a. reiser for trening hos landslagstreneren.

"Vi vil med dette gratulere Helena Solvoll med Kultur- og idrettsstipendet 2022, og takke for ditt engasjement i klubben og for dine prestasjoner som utøver. Vi ønsker deg lykke til med videre satsing innenfor Taekwon-Do."

Flere Aktuelt

17. mai-programmet for Sortland 2022

Her finner du programmet for 17. mai i Sortland. Les mer

Anna og Deana vil bli kjent med Sortland

Anna Borrie og Deana Kolencikova skal tilbringe uke 18 i Sortland som første del av sitt kunstneropphold i AiR Vesterålen. De vil gjerne komme i kontakt med barn og voksne som kan fortelle dem om Sortland og hvordan det er å bo her. Les mer

Kultur- og idrettsstipendet 2022 tildelt Helena Solvoll

Styret for Kulturfabrikken Sortland KF tildeler årets Kultur- og idrettsstipend i Sortland til Helena Solvoll, utøver i Sortland Taekwon-Do klubb. Les mer