Anna Borrie og Deana Kolencikova skal tilbringe uke 18 i Sortland som første del av sitt kunstneropphold i AiR Vesterålen. De vil gjerne komme i kontakt med barn og voksne som kan fortelle dem om Sortland og hvordan det er å bo her.

De to kunstnerne har flere likhetstrekk: de er unge, åpne og energiske, og dialog og samfunnsengasjement er viktige for dem begge. Både Deana og Anna ønsker å komme i kontakt med Sortlands innbyggere, og vi ser for oss at dette kan gjøres gjennom verksted/møter.  

Begge kunstnerne kommer tilbake i september under Sortland jazzfestival for å vise resultatet av møtene under første oppholdet.

Har du lyst til å være lokal guide eller delta på verksted sammen med Anna og Deana? Ta kontakt med Mona Dahl på e-post mona@kulturfabrikkensortland.no eller mobilnr. 952 64 022

Mer om kunstnerne som kommer:

Deana Kolencikova
Deana er en 31 år gammel kvinne fra Frankrike. Hun har reist verden rundt og satt opp lekne og humoristiske installasjoner, gjort performancer og såkalte "interventions". En fellesnevner for Deanas verk er at de utspiller seg i det offentlige rom, og baserer seg i stor grad på interaksjoner og dialog med publikum.

Hennes idé for Sortland er å male nøkkelord eller korte setninger på fasadene i Sortland sentrum. Ordene er det eierne og de som bruker byggene som skal komme fram til, og disse skal "snakke sammen" med de andre byggene. Vi som fotgjengere kan dermed lese en "samtale" på veggene, som skal dreie seg rundt et spesifikt tema. En tydelig forlengelse av Skrift på blå bunn og et synlig spor av prosjektet i Sortland sentrum -som vekker nysgjerrighet og kreativitet.

Anna Borrie
Anna er 37 år gammel, bor i Spania, men kommer opprinnelig fra New Zealand. Hun hadde satt seg godt inn i utlysningen og Sortlands historie. Anna ønsker å sette opp små postbokser rundt omkring i byen og på Jennestad. Som hun skriver i søknaden: "Sortland has a history as an old trading post and the idea I have is to create a creative trading post". Disse skal altså fungere som en kreativ utveksling mellom Sortlands beboere og besøkende. En utveksling av minner, bilder, ord, eller objekter som sier noe om vårt forhold til Sortland. Bærekraftig kunst er viktig for henne, og vi ser allerede nå en mulig kobling til Gaia Vesterålen.

Her kan du lese mer om AiR Vesterålen.

Flere Aktuelt

Hva skjer i Kulturminnedagene i Sortland 2022

I år markeres Kulturminnedagene som en del av Frivillighetens år 2022. Gjennom tema «Drivkraft» vil festivalen løfte frem og feire det lokale engasjementet og arbeidet som frivillige aktører legger ned for å holde kulturarven levende. Les mer om arrangementene i Sortland. Les mer

Last ned programplakat med høstens arrangementer!

Her kan du laste ned plakat med liste med høstprogrammet på Kulturfabrikken. I tillegg går faste treff og aktiviteter som f.eks. Advokatvakt og Kravlekafé. Les mer

Anna og Deana vil bli kjent med Sortland

Anna Borrie og Deana Kolencikova skal tilbringe uke 18 i Sortland som første del av sitt kunstneropphold i AiR Vesterålen. De vil gjerne komme i kontakt med barn og voksne som kan fortelle dem om Sortland og hvordan det er å bo her. Les mer