Se Kunst i Nord-Norge (SKINN) har gleden av å invitere til lansering av publikasjonen MITT LANDSKAP - Senmodernisme i dialog med samtidskunst.

Publikasjonen er en dokumentasjon av utstillingen Mitt Landskap som var festivalutstilling under Bodø Biennale 2016, med påfølgende turné i Nordland og Finnmark i 2016-2018.

Medvirkende kunstnere i utstillingen Mitt Landskap:
Siri Austeen (f. 1961), HC Gilje (f. 1969),
Linn Halvorsrød (f. 1980),
Johanne Hestvold (f. 1988),
Edvine Larssen (f.1977),
Olav Christopher Jenssen (f. 1954),
Vemund Thoe (f. 1980), og
Gunnar Tollefsen (f. 1933).

Utstillingen ble produsert av Se Kunst i Nord-Norge (SE KUNST) og ble blant annet vist i Sortland kunstforening/Galleri Ariblå i 2017.
Publikasjon er produsert av Se Kunst i Nord-Norge (SE KUNST).

Foredrag med Gunnar Danbolt
Senmodernisme i dialog med samtidskunst – Et perspektiv

Danbolt retter blikket mot utstillingen Mitt Landskap og tar utgangspunkt i senmodernisten Gunnar Tollefsen og en yngre generasjon norske samtidskunstnere i dialog med hans kunstnerskap. Fra Tollefsens senmodernistiske uttrykk til samtidens multimediale kunstuttrykk belyser foredraget et kunsthistorisk spenn på 40 år.

GUNNAR DANBOLT (f.1940) er professor i europeisk kunsthistorie ved Universitet i Bergen med spesialkompetanse innen kunstteori. Han har utgitt en rekke publikasjoner om europeisk kunsthistorie og visuell kommunikasjon, og er og en ettertraktet formidler i flere fora og blant annet kjent fra radioprogrammet «Kunstreisen».

Praktisk info

Varighet: 3 timer

Arrangør: Se Kunst i Nord-Norge, Sortland kunstforening og biblioteket

Foto: Strand 1 malt av Gunnar Tollefsen, foto ved Espen Tollefsen

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis
Les mer Gratis
Gratis