Med Terje Skonseng Naudeer i registolen kan vi forvente oss en visuell og intim nytelse og et drama der de helt store følelsene griper tak!

Med "farlige forbindelser" av Christopher Hampton tar Nordland Teater steget tilbake til tiden rett før den franske revolusjon og til rivaliseringen mellom Marquise de Merteuil og Vicomte de Valmont. De to utnytter og ydmyker mennesker rundt seg for spenningens skyld, mens de skruppelløst nyter leken.

Den rike hevnlystne enken Marquise de Merteuil utfordrer sin tidligere elsker, Vicomte de Valmont, til å forføre en ung kvinne som snart skal giftes bort.

Etter hvert utvikles en dypere relasjon, og plutselig blir forholdene svært problematiske og spente.

Flere av publikum vil nok kjenne igjen historien fra den multi Oscar vinnende filmen Farlige Forbindelser/ Dangerous Liasions, av Stephen Frears, hvor Glenn Close og John Malcovich, Michele Piffer, Uma Thurman og Keanu Reeves var ikledd rollene.

Christopher Hampton fikk Oscar for sitt verk i filmversjonen basert på hans teateradapsjon av boken. 

Farlige forbindelser
av Christopher Hampton
oversatt av Birgitte Strid 

Regi: Terje S. Naudeer 
Scenografi/kostyme/dramaturg: Birgitte Strid 
Lysdesign: Johan Haugen

Med: Gørild Mauseth, Sigurd Sele, Julie Sofie Reite, Inga Ibsdotter Lilleaas, Kristoffer Hjulstad, Gretelill Tangen, Cecilie Jørstad og Stein Elvestad

Praktisk info

Varighet: ca 100 min

Arrangør: Nordland Teater

Korona: Billettsystemet overholder avstand i salskartet med tanke på smittevernhensyn. Navn og telefonnummer registreres i forbindelse med billettkjøp med tanke på eventuell smittesporing. "Gjestelista" oppbevares i fire uker og makuleres deretter. Kulturfabrikken følger ellers smittevernreglene med økt renhold, økt avstand og tilgjengelig håndsprit.

Anbefalinger