SOLACE er en poetisk forestilling som henter inspirasjon fra det japanske Butoh-teatret.

Solace kommer av det latinske «solatium» betyr trøst/ lindring. En dukkefører og en danser bindes sammen av minner, i et grelt ørkenlignende landskap. En ung gutt står fast og alene på et mørkt og ukjent sted. Omringet av karakterer som han føler, men ikke kan se. Er de hans beskyttere eller hans fiender? SOLACE er en visuell teaterforestilling med gåtefulle assosiative bilder, som berører det skjøre forholdet mellom omsorg og forvandling.

Gebert gjør en helt fantastisk jobb med å gi ham bevegelser som er så troverdige, så detaljerte og så fulle av signaler om sinnstilstand og karakter at det tidvis er vanskelig å huske at det er en dukke.
- Lofotposten  

Solace er en ny produksjon av Uta Gebert (Tyskland), samtidskunstner, dukkespiller og kunstnerisk leder av Numen Company. 

Passer for: ungdom/voksne
Foto: Uta Gebert

NUMEN COMPANY
Den Berlin-baserte prosjektskaperen og dukkespilleren Uta Gebert leder Numen Company, og er i Solace på scenen sammen med franske danseren Mélanie Cholet. Uta har utviklet forestillingen sammen med sin kunstneriske partner Gabriel Hermand-Priquet. Musikken er av den amerikanske komponisten Hahn Rowe, som har spilt med storheter som David Byrne og produsert album for blant andre Yoko Ono. Med seg i teamet under produksjonen i Stamsund har Uta også med seg danseren Marine Chesnais, som sammen med Mélanie Cholet vil alternere på danserollen. Jérôme Houlès står bak lysdesignen i forestillingen. I tillegg er den belgiske dramaturgen Ruth Mariën observatør og assisterer under produksjonen.

Regi, utøver, konsept, dukker, scenografi og kostymer: Uta Gebert
Danser: Marine Chesnais/ Mélanie Cholet/ Gabriel Hermand-Priquet
Komponist/musikk: Hahn Rowe
Lysdesign: Jérôme Houlès
Kunstnerisk samarbeidspartner, Outside eye: Gabriel Hermand-Priquet
Dramaturgisk konsulent: Ruth Mariën

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Numen Company og Figurteatret i Nordland

Anbefalinger