Møt influenser Sophie Elise Isachsen, polarforsker Geir Wing Gabrielsen og Erling Svensen, en av Norges fremste undervannsfotografer! Seabed-konferansen er for barn og unge fra 7. klasse til videregående i Vesterålen, og finner sted i Kulturfabrikken Sortlands storstue Møysalen.

Formålet med Seabed er å øke bevisstheten rundt marin forurensning og forsøpling, samt øke kunnskapen om livet i havet generelt. Vanligvis er slike konferanser forbeholdt voksne. Vi er derfor utrolig glade for at vi ved hjelp av sponsorer og samarbeidspartnere nå kan ønske barn og unge velkommen til en gratis konferanse med fantastiske foredragsholdere!

Seabed-konferansen er finansiert av Nordland fylkeskommune, Sparebank1 Nord-Norge Samfunnsløftet, Sortland kommune, Reno Vest, Vesterålskraft, Den kulturelle skolesekken, Kjetil Paulsen miljøforening, Forskningsdagene, Holmøy Maritime/Prestfjord, SE Gruppen og Museum Nord.

P R O G R A M
Klokka 09:00
VELKOMMEN TIL KONFERANSE!
DET FANTASTISKE HAVET En av Norges beste undervannsfotografer, Erling Svensen, tar oss med på en reise under vann.
SØPPELPLASTEN I HAVET Polarforsker og forfatter Geir Wing Gabrielsen forteller om plastproblemene i havet

Klokka 10:50
SOPHIE ELISE – EN STEMME FOR HAVET Sophie Elise Isachsen er en av Norges mest kjente influensere. Hun forteller om hva hun tenker og mener, hvordan hun jobber og hvilke dilemmaer det fører med seg å være engasjert for miljøet.
HVORDAN KAN VI REDDE HAVET? Ingrid Skjoldvær, leder i Kjetil Paulsen miljøforening, innleder til paneldiskusjon. Panelet består av Sophie Elise Isachsen, Kaja Marie Nyland (Natur og Ungdom), Mathias Willasen Hansen (Unge Høyre) og Ingrid Skjoldvær.

GRATIS LUNSJ I KULTURKAFEEN kl. 12 – 13

Klokka 13:00
OMVISNING I SEABED Sortland Museum
VISNING AV DOKUMENTARFILMER Møysalen

Klokka 16:00
ROCKEMØNSTRING I BLÅBOKSEN Med Opphav, Sortland Bølgeband og The Frivolous

 

Praktisk info

Varighet: 7 time

PÅMELDING: Gratis for barn og ungdom - påmelding til DKS Sortland.

Det fins et svært begrenset antall plasser for voksne på konferansedelen på dagtid, til kr 300,- per pers (inkl. lunsj). Ta kontakt med Ane Høyem på Sortland museum om du ønsker en slik billett: ane.hoyem@museumnord.no

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis