Sortland jazz- og viseklubb og Nordnorsk Jazzsenter starter våren 2024 med en forrykende og høyaktuell artist som trekkes frem som en av Sápmies mest talenfulle livearister!

Fra en oppvekst i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll) i Sverige, bærer Katarina Barruk med seg tradisjoner og en kulturarv som i høyeste grad kommer til liv i, og gjennom musikken. Hennes unike, særegne stemme, i kombinasjon med hennes enestående tilstedeværelse på
scenen, skaper et felles rom av sårbarhet og styrke som er ulikt noe annet. Hun inviterer oss med på en musikalsk bildereise hvor hun gir oss en heftig, men likevel dypt jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjonselementer.

I 2020 mottok hun en av de mest prestisjefylte forfatter- og komponistprisene i Sverige –«SKAPs Kulturbärarpris» blant annet for sitt arbeid med det umesamisk språk som i dag er på UNESCOs rødliste over utrydningstruede språk.

Med base i Oslo turnerer hun nå rundt om i hele Europa og tar nå altså turen til oss i Nord-Norge i regi av Nordnorsk Jazzsenter.

Med:
Katarina Barruk – vokal
Arnljot Nordvik – gitarer
Christo Stangness – bass, kontrabass
Christer Jørgensen – trommer og perkusjon
Eirik Fjelde – keyboards
Håkon Pettersen – lyd

Praktisk info

Varighet: ca 1 time

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb og Nordnorsk Jazzsenter

UNG KULTUR:
Et samarbeid mellom Sortland jazz- og viseklubb, Sortland kammermusikkserie, Ensemble Blå og Kulturfabrikken som gir gratis inngang for ungdom 13-19 år.

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr