Sortland kunstforening og Sortland jazzfestival ønsker velkommen til åpningen av årets jazzfestivalutstilling, med kunstner Siri Tollefsen.

Siri Tollefsen bor i bygda Nøss, på vestsida av Andøya, Vesterålen. Hun arbeider med digital grafikk, tekstilt kunsthåndverk og design.

Jeg utforsker det nære i naturen rundt meg, og finner stemninger og motiv i detaljrikdommen som er til stede i landskapet på Andøya og i Vesterålen. Jeg søker å fortelle med lekfull strek i begeistring og humor, men også med engstelig kjærlighet for alt som er sårbart og forgjengelig. Jeg inspireres av detaljer, former, farger og humor, og fugler har lenge vært en svært viktig inspirasjonskilde.

Siri Tollefsen er utdannet på Kunsthøgskolene i Oslo og Bergen, med hovedfag fra seksjon for tekstil, på Kunsthøgskolen i Bergen, 1998. 
Hun har deltatt på en rekke utstillinger rundt i landet, og har gjort oppdrag for blant annet Litteraturhuset og Fritt Ord i Oslo. I Bergen var hun tilknyttet atelierfellesskapet på kulturhuset USF Verftet, og samarbeidet også i gruppen Moe Udd Tollefsen, på Bryggen i Bergen. Siri har også lang erfaring som tekstildesigner.

Siden 2015 har Nøss vært fast bostedsadresse. Her har hun sitt verksted, og sammen med sin bror, drifter hun Atelier Nøss, som er et kunstnerstyrt galleri og studio.

Medlem av Norske Kunsthåndverkere (NK) og Norske Kunsthåndverkere i Nord-Norge. (NKNN) 

Mer: www.siritollefsen.no

Praktisk info

Varighet: kl. 11-15 tir-lør

Arrangør: Sortland kunstforening og Sortland jazzfestival

Foto: Kristina R. Johnsen

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr