Konserten avlyses i denne omgang. Vi håper å sette den opp ved et senere tidspunkt.

Det var en vakker, inderlig og storslått opplevelse å høre SHINE ON THEM under Sortland jazzfestival i 2017. Nå gir Ensemble Blå, Tore Johansen og sangerne i Vocal Art publikum i Vesterålen en ny anledning til å lytte til dette spesielle verket.

Tore Johansen forteller om SHINE ON THEM:

Våren 2011 fikk jeg det ærefulle oppdraget å skrive musikk til nedleggelse av grunnsteinen for Stormen Konserthus og Bibliotek i Bodø. Jeg jobbet med stykket gjennom sommeren og hadde satt som mål å levere notene før 23. juli, da jeg skulle på annet oppdrag.

Fredag 22. juli 2011, på formiddagen, var jeg i godt driv foran datamaskinen – med nykokt kaffe, pågangsmot og lønnlig håp om å bli ferdig i løpet av kvelden. Ved middagstider eksploderte verden, og Norge ble aldri det samme. Det ble ikke notert mer, og da jeg til slutt måtte legge meg en gang på nattmorgenen, var estimatet på drepte ungdommer over 80. Norge er et så lite i land i verden, at hele nasjonen var i nærkontakt med den ufattelige tragedien. Jeg ble selv spurt om å spille i begravelsen til et av ofrene for terroristens grufulle handlinger. I dagene etter 22. juli gikk det opp for meg at jeg ikke kunne ferdigstille musikkstykket jeg holdt på med.

Daværende kulturminister og AUF-veteran Anniken Huitfeldt la ned grunnsteinen i Bodø, og jeg følte sterkt for å hedre ofrenes minne. I løpet av en ettermiddag, kveld og natt skrev jeg musikken til ”Lux Aeterna”, og da jeg leste den engelske oversettelsen fikk jeg frysninger av den siste setningen:

”Let everlasting light shine on them”

Og sånn føles det fremdeles. Måtte det evige lys skinne for dem.

Alle savner noen. ”Shine on them” er musikk til ettertanke og takknemlighet. Og med håp om at vi som rusler rundt på kloden fremdeles, bruker så mye tid som mulig på det gode.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Ensemble Blå, Tore Johansen og Vocal Art

Anbefalinger

Les mer Utsolgt
Utsolgt
Les mer Utsolgt
Utsolgt