Kulturfabrikken og Scene Nord inviterer til Etterjobbklassisk!

To pianister på scenen med hvert sitt flygel! Komponist Helge Iberg har skrevet verket Palazzo – et ganske røft og insisterende stykke musikk, drevet framover av heftige «groover» i kontrast til mer dempede meditative refleksjoner. På denne konserten blir det også perkusjon og improvisasjon, i tillegg til at vi får oppleve verket LiebesKleineLieder, som Iberg har komponert for den enestående mezzosopranen Marianne Beate Kielland og to pianoer.

Da Helge Iberg komponerte Palazzo så han for seg en fortelling om et gjensyn med barndommens trakter og sterke minner om makt sentrert rundt det lokale slottet eller herregården (Palazzo), om avmakt og fattigdom og om barndommens lek og spenning, mens LiebesKleineLieder er skrevet på bestilling fra Marianne Beate Kielland. Det ble en sangsyklus som for denne anledningen er arrangert for to pianoer og sang, og tekstene er forfattet av den jødisk-tyske poeten og journalisten Eric Fried, som måtte flykte til England fra Hitlers forfølgelser.

Medvirkende:
Sanae Yoshida – piano
Nils Anders Mortensen – piano
Marianne Beate Kielland – mezzosopran
Per Oddvar Johansen – perkusjon
Helge Iberg – komponist og improvisasjon

Praktisk info

Arrangør: Kulturfabrikken i samarbeid med Scene Nord

Servering:  Konserten starter kl 17.00, men trenger du en matbit først, serverer Kulturkaféen bacalao og focaccia mellom kl. 15.30-16.30.

Bestill bacalao med focccia ved å kjøpe billett som inkluderer mat innen 30. januar. 

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr