Varsko her! Tante Grusom kommer på turné!

Av David Walliams, dramatisert av Neal Foster

På Saxby Hall våkner Stella opp fra koma og husker ingenting av bilulykken som drepte foreldrene hennes. Hun er nå enearving av Saxby herregård. Det er imidlertid en annen som vil slå kloa i herregården, nemlig hennes grusomme tante Alberta. Sammen med sin bayerske ugle og med en rekke skitne triks forsøker hun med all sin makt å forhindre at Stella arver gården. Heldigvis får Stella hjelp fra overraskende hold, og sammen sørger de for at tante Alberta får større og mer bisarre utfordringer enn hun hadde forestilt seg.?? ? 

Tante Grusom er proppfull av galskap og situasjonskomikk, men bak all moroa ligger det alvor og en dyp kjærlighet til det å være barn og deres magiske verden. I Walliams´ verden er barna helter, mens de voksne får gjennomgå. Akkurat sånn det bør være!?? 

David Walliams har toppet bestselgerlistene i Storbritannia i nærmere 15 år og har flere ganger vært nominert til Roald Dahl Funny Prize. Når Tante Grusom får norgespremiere på Hålogaland Teater, er det i regi av Morten Røsrud. Røsrud står bak forestillinger som Pitubull-Terje og kampen mot barnevernet og Tobias og dagen det smalt, begge nominert til Heddaprisen hvorav sistnevnte sto igjen som vinner. Alt ligger derfor til rette for et fartsfylt og hjertelig eventyr for hele familien.

Anbefalt aldersgrense fra 8 år. 

Illustrations © Tony Ross 2014 / Lettering of author’s name © Quentin Blake 2010 / Licensed by HarperCollins Publishers Ltd

På scenen:
Tante Grusom: Trude Øines
Stella: Ingrid Mikalsen Deinboll
Wagner/Gibbon: Kristoffer Anker Gustavsen
Sot: Kine Eliassen

Produksjon:
Regissør: Morten Røsrud
Scenografi og kostymer: Mari Lotherington
Komponist: Martin Smidt
Inspisient: Johanna Coraline Jensen og Hilde Mikkelsen Storseth
Dramaturg: Kjersti Gulliksrud
Scenemester: Paul van der Zouwe
Rekvisitør: Halvor Johannes Lie
Kostymeansvarlig: Ann-Jorunn Pedersen
Syer: Ida Susanne Øien
Påkleder/maskør: Elbjørg Hanne Hanssen

Praktisk info

Varighet: Ca 75 minutter, uten pause

Servering: Kulturkaféen

Arrangør: Hålogaland Teater

Foto: Illustrations © Tony Ross 2014 / Lettering of author’s name © Quentin Blake 2010 / Licensed by HarperCollins Publishers Ltd

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr