Julie Alapnes er en felespiller med egenart og sterk signatur, kjent for sin tilstedeværelse, gode formidlingsevne, vakre komposisjoner, og som en viktig tradisjonsbærer av nordnorsk folkemusikk.

Sammen med ei supergruppe av musikere fra nord har hun skapt et energisk, kjølig og forfriskende uttrykk hvor nordnorsk folkemusikk og Julies egenskrevne låter møter drivende trommer, rocka barytongitar og drømmende vokal. De vakre og finurlige melodiene trives i dette filmatiske landskapet, hvor karakteristisk felespill og trøorgel utgjør en viktig grunnstamme. Gruppa høstet strålende kritikker både for debutalbumet «Julietnorth» i 2018, og oppfølgeren «Helleristning» i 2022. Sistnevnte var nominert til Spellemannprisen!

Fela og musikken har tatt Julie til hver en krik og krok av Norge, samt over landegrensene til Galle Music Festival på Sri Lanka, Operahuset i Kairo, Shetland Folk Festival, Celtic Connections i Glasgow, FolkBaltica, og Tønder Festival, for å nevne noe.

Julie Alapnes  – fele, vokal
Petter Carlsen – barytongitar, vokal
Halvard Rundberg – trøorgel, gitarer
Aleksander Kostopoulos – trommer
Truls Olsen – lydtekniker

 

 

 

Praktisk info

Varighet: ca 1 time

Arrangør: Kulturfabrikken i samarbeid med Folkemusikk Nord - Scene Nord

Foto: Julie Pike

UNG KULTUR:
Et samarbeid mellom Sortland jazz- og viseklubb, Sortland kammermusikkserie, Ensemble Blå og Kulturfabrikken som gir gratis inngang for ungdom 13-19 år.

DOBBELKONSERT:
Har du lyst på en dose festivalfølelse? Sammen med Sortland jazz- og viseklubbs konsert med Jørn Øien - Cosmopolitan kl. 20.30 blir denne kvelden en liten minifestival! Medlemmer av Sortland jazz- og viseklubb får billettrabatt. Har du lyst å bli medlem av klubben, kan du gjøre det her.

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr