Som en del av Bodø2024 vises utstillingen “Langs Trelinjen” av Andrea White Hveding på Gerdas hus - Kunstnerhuset i juni og juli.

Om utstillingen
Utstillingen består av fotografier i silketrykk, videoverk, lydverk og installasjoner. Materialer er av saueskinn, elgskinn, saueull, tre og andre funnet materialer. Fotografiene er tatt i Blokken i Vesterålen 2022 og Røst i Lofoten 2023. Videoverket “Sammen med de andre er vi en annen” ble filmet i 2020 under elgjakten sammen med Sørfjorden Dannede Jaktlag.

Tematikk
Jeg legger mitt indre i objektene som omga meg da jeg vokste opp i Vesterålen. Skrot utenfor landlige hus, nye og gamle maskiner som smører til den sprukne asfalten og svingene som snirkler seg langs fjellsidene.

Vannet som renner ned langs fjellsidene. Dyrene i hagen - elgen som legger seg på trappen om morgenen. Trærne som omkranser huset vårt.

I dyrenes liv mellom trærne omkranser også døden oss. Kadavre blir spist opp av de andre dyrene, beina blir liggende igjen. 

Hendene griper i geværet og trykker av, kula inn i huden til elgen som blør rødt utover betongen i den gamle garasjen. Skinnet skjæres av, bein blir knukket og kadaveret henger fra taket i et tau dypt inn i dalen mellom trærne. Vi spiser kjøttet og varmer oss med skinnet. Beinene blir glemt, kastet bort, og vi finner dem igjen som skatter i naturen.

Om kunstneren
Andrea White Hveding (f.1997, de/dem) er en Tromsøbasert queer kunstner og filmskaper fra Sortland. I deres arbeid undersøker de tilstedeværelse, trygge og utrygge rom. De dykker inn i bygdekultur med fokus på natur og estetikken de har vokst opp med i Vesterålen. 

Andrea har nylig stilt ut installasjonsverk på Galleri Snerk i Tromsø, Horizont i Tornio (FIN) og 
Haparanda (SE), Midnight Sun Scream i Lofoten. De har også vist filmer på blant andre Vega Scene i Oslo, Tromsø Internasjonale Filmfestival, Festspillene i Nord-Norge og Tromsø Kunstforening.

 

 

Praktisk info

Varighet: kl. 12-15 man-søn t.o.m. 28. juli 2024

Arrangør: Kunstnerhuset venner

Åpningstider 22. juni - 28. juli 2024:
Man - søn kl. 12.00-15.00
Salgsutstilling

 

newsletter-hr
gavekort-hr