Mari Boine er klar for ny norgesturné! Den ikoniske samisk-norske artisten og aksjonisten Mari Boine er noe av det nærmeste man kommer en levende legende her til lands, og 10. februar kommer hun til Vesterålen!

Mari Boine er kjent som en av de mest grensesprengende musikalske pionérene i Norge. Hun lar seg vanskelig plassere i en musikalsk bås, men er nok best dekket av begrepet verdensmusikk i ordets rikeste forstand. Boines musikk henter inspirasjon fra både jazz, folkemusikk, rock og elektronika.
 
Nylig ble det annonsert at Mari Boine er en av artistene som skal delta på TV2-suksessen Hver gang vi møtes i 2024, side om side med artister som Ingrid Helene Håvik fra Highasakite, Matoma, Ramón, William Kristoffersen, Emelie Hollow og Odin Staveland fra Vamp. Rapportene fra innspilling sier at vi kan vente oss flere enestående øyeblikk og spennende tolkninger fra Mari.
 
Nylig slapp Boine albumet Amame sammen med en annen norsk musikalsk verdensstjerne, pianist Bugge Wesseltoft. Samarbeidet har fått en fantastisk mottagelse, og albumet har blitt beskrevet som et av årets sterkeste av anmelderene, som har trillet 6’ere i fleng.
 
En kvinnealder inn i sin musikalske karriere, klarer Mari Boine imponerende nok å finne noe helt nytt inni seg enn noe vi har hørt tidligere, og det er bare å glede seg til en aften med en av landets aller sterkeste stemmer og hennes fabelaktige band.
 
Ferske sitater fra pressen om album og turné:
 
«Dette er musikk så flott, unik og så tidløs som vel tenkelig»
6/6 Nettavisen
 
«Med Amame har Mari Boine funnet stien inn mot visdommens og kunstens sammenvevde kraft. Sammen med pianist Bugge Wesseltoft har hun laget et av høstens vakreste og sterkeste album»
Dagsavisen 5/6
 
«Når Mari Boine og Bugge Wesseltoft møtes musikalsk, blir det poetisk, mystisk og rett på sak.»
Klassekampen 5/6
 
"Det var en ære og glede å få oppleve to helter på en og samme kveld"
 Nordlys (6/6)
 
"Stemingen var tidvis nesten andektig" 
Bergens Tidende

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Kulturfabrikken i samarb. med All Things Live

Facebook: https://www.facebook.com/events/272056579167155/

VESTERÅLSPAKKEN
 - kultur, shopping, overnatting:

Reserver rabattert hotellrom samtidig som du kjøper konsertbilletter! Ved å velge billettkategoriene med enkelt- eller dobbeltrom reserverer Scandic Sortland ønsket romtype for deg, og du får en ordrebekreftelse på e-post fra dem. Du betaler overnattingen ved ankomst hotellet. I billettsystemet betaler du for kun konsertbillett.

Merk: Ved å velge billettkategori med reservasjon av hotellrom samtykker du i at vi deler din kontaktinformasjon med Scandic Sortland. Kontaktinformasjon legger du inn i billettsystemet når du kjøper konsertbillett.

Ønsker du å reservere hotellrommet lengre enn en natt? Ta kontakt med Scandic etter du har fått ordrebekreftelsen på romreservasjonen, så forlenger de oppholdet for deg.

Enkeltrom inkl. frokost: kr 1095,-
Dobbeltrom inkl. frokost: kr 1295,-
Kan avbestilles til kl. 18 på ankomstdagen. 

FRIST: Vesterålspakken må bestilles innen onsdag 7. februar 2024.

Kulturfabrikken Sortland KF 2014-2024

 

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr