Få har skildret kampen mellom menneske og natur som Herman Melville gjør i Moby Dick, det litterære mesterverket om den hvite hvalen som leder kaptein Akab og hans besetning mot undergangen og sitt eget indre mørke.

Teaterversjonen er tolket av regissør Yngvild Aspeli og den franske figurteatergruppen Plexus Polaire i samarbeid med Nordland Teater og Figurteatret i Nordland. Et multimedialt kunstverk smeltet sammen til en utsøkt visuell teateropplevelse med syv skuespillere, femti detaljrike dukker i ulike størrelser, intrikate videoprojeksjoner, et «druknet» orkester og en hval i ekte størrelse.

Denne forestillingen rakk å ha premiere i 2020 før turnéen ble avlyst, og hos kritikerne satt lovordene løst! Dagsavisens kulturjournalist Mode Steinkjer rangerte verdenspremieren ved Nordland Teater i fjor som en av årets beste teateropplevelser:

«Det er så imponerende utført og så visuelt ambisiøst at man mister pusten når man skjønner hva man er vitne til."

Også Amund Grimstad i Klassekampen gir forestillingen sitt beste skussmål:

"Ei oppsetjing som slo meg i bakken. Det var ei framsyning så gjennomført, så vakker og visuell, så djuptgripande og så komplett at eg har vondt for å finne ord»

Det er bare å kjøpe billett og begynne å glede seg!

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Nordland Teater

Foto: Christophe Loiseau

Anbefalinger