Sterke kontraster har alltid vært en viktig del av Bendiks univers. Det er en jente med en gutts navn. Det er såre tekster i mektig innpakning. Musikken drives av få musikere, men låter som et orkester.

Siden Bendik, eller Silje Halstensen som hun egentlig heter, for alvor begynte å markere seg i 2012 har hun utgitt flere kritikerroste album og spilt hundrevis av konserter. Den hyppige turnévirksomheten kombinert med hovedpersonens formidlingsevne har bidratt til å gjøre Bendik-konsertene til noe helt for seg selv. Publikum og presse har latt seg rive med av henne og bandet, og hele to ganger har Bendik blitt nominert til årets liveartist under P3 Gull. 

Med unntak av den platinaselgende singelen «Perfekt» hadde Bendik hatt en lang periode uten utgivelser før hun for alvor returnerte høsten 2019. Da slapp hun albumet Det går bra., før hun under et halvår senere fulgte opp med nok et album, Sove. Utgivelsene inneholdt låter som «Bror», «Din hånd» og «For seint», og ga henne A-listinger hos både NRK P3 og P1, og Spellemann-nominasjon i kategorien «popsolist»

2020 var året Bendik endelig skulle ut på turné igjen. Nå vender hun i stedet blikket mot sensommeren 2021, og planlegger å slippe ny musikk i samme periode.

www.bendikofficial.com
www.instagram.com/bendikofficial
www.facebook.com/bendikofficial

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Sortland jazzfestival

Foto: Ole Martin Halvorsen

Anbefalinger