"Kan ikke huske å ha hørt Ola Kvernberg bedre» skrev Aftenposten etter premieren på samarbeidet mellom Oslo jazzensemnble og Ola Kvernberg under Oslo jazzfestival i august i fjor. Det er en stor glede å kunne ta suksessen fra Oslo jazzfestival til Sortland jazzfestival.
Aftenpostens anmelder konstaterte at Ola Kvernberg hadde med seg et drømmelag til å løfte musikken sin. Det er veldig hyggelig med slik redaksjonell omtale for ensemblet, men også for komponisten Ola Kvernberg. Dette er nemlig første gang Kvernberg skriver for et stort jazzensemble. Verket «Ballroom» ble bestilt av Oslo jazzfestival for urframføring i Marmorsalen på Sentralen i Oslo.
 
Ola Kvernberg er en fantastisk felespiller og improvisator, men altså også en av Norges skarpeste komponister. Det begynner etter hvert å bli trangt på peishyllen hos Kvernberg, med TONOs komponistpris, en svensk Gullbagge for filmmusikk, Gamlengprisen og sist en Spellemannspris i klassen årets utgivelse for Steamdome II, The Hypogean.
 
Konserten byr også på et gjenhør med noen av Kvernberg tidligere utgivelser - musikk som har bidratt til den status har har i dag. Det er musikk fra albumene «Liarbird» og «Mechanical Fair», og denne musikken er arrangert av Martin Myhre Olsen, en musiker, komponist og arrangør med bratt stigende status i norsk jazzmusikkliv. 
 
Oslo jazzensemble har etter hvert er blitt et av Europas mest meriterte store ensembler, og har spilt i 15 land utenfor Norge. Sist sammen med Maria Schneider foran 4 000 mennesker på jazzfestivalen i Donostia/San Sebastian. En konsert vertskapet selv selv definerte som en av de beste i festivalens historie. OJE er Østnorsk jazzsenters store ensemble, og består av fremragende jazzmusikere fra Østlandsområdet. Ensemblet samarbeider med komponister, solister og musikalske leder fra hele verden. 
 
Medvirkende:

Ola Kvernberg, solist og komponist
Even Kruse Skatrud, musikalsk leder 

Frank Brodahl, trompet
Marius Haltli, trompet
Anders Eriksson, trompet, flygelhorn

Martin Myhre Olsen, sopransaks, altsaks
Børge-Are Halvorsen, fløyter, altsaks
Atle Nymo, tenorsaks, bassklarinett
Tina Lægreid Olsen, barytonsaks, bassklarinett 

Even Skatrud Kruse, trombone og sousafon 
Nilas Granseth, trombone 
Martha Eikemo Andersen, basstrombone

Anders Aarum, piano, keyboard
Jens Thoresen, gitar
Trygve Waldemar Fiske, bass
Erik Nylander, trommer

Thor-Ivar Lund, lyd

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Servering: Kulturkaféen

Arrangør: Sortland Jazzfestival

Foto: Nina Holtan

Anbefalinger