Operasangeren Adrian Angelico, komiker Rune Andersen og dirigent Christian Eggen er stjernelaget som sammen med Hærens musikkorps skal fyre av startskuddet på kulturåret 2022.

I begynnelsen av 2021 og 2022 sto det samme stjernelaget klart til å synge året inn. Det var helt til pandemien satte en stopper for alt av kulturarrangementer over hele landet. Derfor er det en ekstra stor glede å kunne si at i 2023 blir det Nyttårskonsert!

Her er noe av det du kan forvente på årets nyttårskonsert:

Norsk-samisk mezzosopran Tromsøværingen Adrian Angelico gjorde mangt et nordnorsk og samisk hjerte stolt da han i TV-serien Muitte Mu kombinerte joik med klassisk sang. Adrian har en betydelig karriere som mezzosopran, både nasjonalt og internasjonalt. Stemmen hans beskrives som klar, lyrisk, dristig og fleksibel, og Adrian har allerede rukket å synge i Hellas, USA, Kina, England, Tyskland, Italia og Frankrike foruten Skandinavia. Adrian har også gjort gjestespill på Staatsoper Berlin, English National Opera i London og Det Kongelige Teater i København. I Norge han hatt store roller som Octavian i Strauss Rosekavaleren og Cherubino i Figaros bryllup – bare for å nevne noe.

Årets konferansier er Rune Andersen – mannen med de tusen stemmer! Det finnes ikke én person han ikke klarer å parodiere med usedvanlig innlevelse, presisjon og brodd. Rune leverer hardtsparkende, satirisk og intelligent humor. Hans fantastiske evne til å treffe med perfekte ord eller uttrykk akkurat på sekundet har gjort ham til en mester på presisjon. Bare et hevet øyenbryn kan være nok for at krampelatteren begynner å rulle. I den siste tiden har han turnert over hele landet med den kritikerroste forestillingen ”Lykkeliten”, en sår og varm fortelling som det å vokse opp med en voldelig far. Rune Andersen er unik og må bare oppleves! Med årelang erfaring fra TV og radio og hele fem soloshowsuksesser på samvittigheten er det få i dette landet som kan matche hans egenskaper som komiker, parodiker og entertainer.

Dirigenten, komponisten og pianisten Christian Eggen er en av de mest innflytelsesrike skikkelsene i norsk musikk. Hans aktiviteter omfatter samtidsmusikk, sjangeroverskridende prosjekter, installasjoner, dramaproduksjoner for radio og tv, film, teater, jazz, opera og klassisk musikk. Christian har gjort flere prosjekter i samarbeid med Forsvarets musikk. Hærens musikkorps gjestet han sist under Iliosfestivalen i fjor sammen med Kari Slaatsveen og produksjonen “Men sola kommer i hvert fall tilbake”.

I hele 27 år har Hærens musikkorps tradisjonsrike Nyttårskonsert gått av stabelen i starten av januar, med unntak av i 2021 og 2022. Det hele startet i Harstad kulturhus i 1994 og etterhvert som flere steder meldte sin interesse har det blitt en Nyttårsturné. Harstad, Narvik og Sortland får besøk i 2023, i tillegg til at sjef Hæren får sin Nyttårskonsert på Bardufoss.

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Hærens musikkorps

** KONSERTEN ER UTSATT TIL 14. JARNUAR 2023

** Alle billetter flyttes automatisk til ny dato

Anbefalinger