War Travels har nypremiere under Bodø2024 i forbindelse og dramatiserer regionens underkommuniserte og nære krigshistorie langs Nordlandsbanen.

Fangeleirene mellom Mo i Rana og Fauske ble etablert for å utnytte arbeidskraften til russiske krigsfanger. Omgitt av de samme fjellene vi ser opp på i dag prøvde fangene å holde ut. Grov vold, bitende kulde og sult tok livet av mange krigsfanger som etter Genèvekonvensjonen hadde krav på beskyttelse.

Hitler og nazistene delte opp mennesker i herrefolk og undermennesker og rangerte dem etter rase. Dette fikk enorme konsekvenser for hvordan tyskerne opptrådte som okkupant og krigførere. Det var et ønsket utfall at slavene skulle dø. Om det skjedde gjennom sult, mishandling, regelrette drap eller at de arbeidet seg i hjel var mindre viktig. De var forbruksvare.

I SONA/ZONA tar instruktør Terje Skonseng Naudeer oss med til et sted hvor vi møter ulike skikkelser. Både de destruktive som tar liv og de livskraftige som overlever mot alle odds.

Med:
Regi og scenografi: Terje Skonseng Naudeer
Lyddesign: Jim Oddvar Hansen
Lysdesign: Johan Haugen
Skuespillere: Piotr Misztela, Terje Ranes og Preben Lillebø Rongve

Takk til: Nasjonalbiblioteket, Blodvei - museet, Rana Vulk, Alf Kristian "Kikkan" Pedersen, Kjell Sommerseth, Michael Stokke, Johnny Thørnquist, Eirik Audonson Skaar og Arild Smeby

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Nordland Teater

Fotoforbud: OBS! Det er ikke tillatt å fotografere, filme eller gjøre lydopptak under forestillingen

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr