Konserten må dessverre avlyses pga sykdom.

Med en ny konsertserie ønsker Scene Nord å sette klassisk musikk av høy kvalitet i fokus. Gjennom serien Klassisk Nord presenterer Scene Nord hver sesong et utvalg av klassiske konserter på store og små steder, der de håndplukker noen av landets fremste utøvere. Klassisk musikk er en innholdsrik sjanger, så her lover de bredde og stor variasjon – og ikke minst; store opplevelser!

I første utgave av konsertserien Klassisk Nord tar fiolinisten Marianne Thorsen med seg sin faste følgesvenn, en Giovanni Battista Guadagnini fra 1745, og ikke minst Scene Nords strålende kammermusikkgruppe, Ensemble Noor. Gled deg til å få servert deres tolkninger av Brahms Sonata no. 1 i G-dur og Sjostakovitsj pianokvintett i G-moll!

Kammermusikk har alltid vært viktig for Marianne Thorsen som i sitt utøvende virke har vært solist for symfoniorkestre over hele Europa. Hun har mange år bak seg med London-baserte Nash Ensemble og Leopold Trio, som hun blant annet har opptrådt på BBC London Proms og Edinburgh Festival med. Marianne vant Spellemannprisen i 2006 for innspillinger av Mozarts fiolinkonserter med TrondheimSolistene, og en innspilling av Ståle Kleibergs fiolinkonsert nr. 1, med Trondheim Symfoniorkester, ble Grammy-nominert i 2010.

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Arrangør: Scene Nord

Anbefalinger