Etter et lengre opphold grunnet korona skal vi endelig møtes på Barnas fabrikk igjen!

Hva får man når man kombinerer Vesterålen storband og Sortland bibliotek? Lesebanden! Bibliotekar Marianne Hansen skal lese en spennende fortelling og Vesterålen storband spiller til. I tillegg får vi høre Cellolyd-konserten Cellobassorama med cellister og bassister i alderen 8- 78 år fra Hadsel, Sortland og Øksnesmed. Biblioteket holder også åpent for de som vil låne seg ei ny bok, og i Sortland Museum kan barna gå på skattejakt i utstillingen Seabed. 

«Dette er første Barnas fabrikk siden koronaen satte inn, og arrangementet vil være åpen for inntil 100 publikummere», forteller produsent Tara Øverland på Kulturfabrikken. «Når du ankommer skriver du deg opp på liste, slik at vi har oversikt over antall og hvem som er tilstede. På konsertene i Møysalen kan folk i samme husstand sitte sammen, og publikumsvertene våre vil hjelpe til med å fordele publikum i salen, slik at alle kan holde trygg avstand».

Program:

kl.11-15: Biblioteket er åpent
Biblioteket holder åpent for de som vil låne seg ei ny bok. Er du med på Sommerles kan du hente kodeord og premier i biblioteket. Vil du bli med på Sommerles men er ikke sikker på hvordan du gjør det? Bare spør en av bibliotekarene. Folk må overholde avstandsregelen i biblioteket og barn må være i følge men voksne.

kl.11-15: Sortland museum er åpent
Sortland Museum har åpent, både i utstillingene Seabed og A Covid Conversation, samt i museumsbutikken. Alle barn som besøker Seabed får utdelt egen pose med leker, tusj, baller og skattekart til de ulike aktivitetene i utstillingen. Barn har gratis adgang men må være i følge med en voksen på museet. De voksne kjøper billett i museumsbutikken.

kl.12: Fortellerkonsert med Vesterålen storband og Marianne Hansen. Konserten varer cirka 15 minutter. Gratis inngang

kl.15: Cellobassorama
Cellister og bassister i alderen 8- 78 år fra Hadsel, Sortland og Øksnes kommer sammen for å avslutte kulturskoleåret. Her får du høre kulturskoleelever, hjemvendte studenter, voksne amatører og profesjonelle utøvere fra regionen i samspill. Det blir et variert program med klassisk musikk, filmmusikk og tøffe poplåter, med bare mørke instrumenter! Konserten varer i ca 30 minutter. Mer info her: Cellolyd: CelloBassOrama. Gratis inngang

Barnas fabrikk er Kulturfabrikkens serie for barn fra 0-100. En gang i måneden forvandles Kulturfabrikken til Barnas fabrikk med aktiviteter for hele familien!

Praktisk info

Varighet: 4 timer

Korona: Barnas fabrikk vil være åpen for inntil 100 publikummere. Når du ankommer skriver du deg opp på liste, slik at vi har oversikt over antall og hvem som er tilstede. "Gjestelista" oppbevares i fire uker av smittevernhensyn og makuleres deretter. På konserten i Møysalen kan folk i samme husstand sitte sammen. Våre publikumsverter vil hjelpe til med å oppretteholde trygg avstand mellom publikummerne. Kulturfabrikken følger ellers smittevernreglene med økt renhold, økt avstand mellom bord i Kulturkaféen og tilgjengelig håndsprit.

Anbefalinger