Hvem eier egentlig fisken i havet, og hvem bestemmer egentlig hvordan vi skal leve våre liv? Hvem skal henges når fisken forsvinner?

BLÅ ÅKER er en politisk spenningsfortelling om ran på høylys dag, og politisk spill på høyt plan med storkapitalen som motspiller. Både lokale helter og storkaren selv – Røkke – får gjennomgå når vi retter blikket mot havets dyp og norsk fiskeripolitikk.

"BLÅ ÅKER er en leken, boblende, stappfull og svært lærerik innføring i norsk fiskeripolitikk, basert på tydelig politisk ståsted. Nå er det bare å la debatten gå." (Nordlys)

BLÅ ÅKER får deg til å gapskratte, til å lytte til havets stemme, og til å stå på barrikadene for en god fiskeripolitikk igjen. For denne fortellingen handler også om fremtiden - og det er mye som står på spill.

Varighet: ca 70 min

Regi: Egill Pálsson
Scenografi og kostymer: Martin Eriksson
Dramatiker: Ragnar Olsen
Komponist og musiker: Herborg Rundberg
Lysdesign: Øystein Heitmann
Dramaturg: Toril Solvang
Med: Ketil Høegh, Trude Øines, Jørn Fuller-Gee, Herborg Rundberg

 

POLITIKK PÅ FABRIKKEN: FRAMTIDAS BLÅ ÅKER
I forkant av forestillinga Blå åker inviterer vi til fiskeridebatt. Mer informasjon her: Politikk på fabrikken: Framtidas blå åker

BARNAS FABRIKK: KYST O'HOI!
Denne lørdagen blir det også «Barnas fabrikk: Kyst o’hoi!» i samarbeid med Sortland museum og Sortland kystlag. Mer info om dette finner du her: Barnas fabrikk: Kyst o'hoi!

Praktisk info

Varighet: 70 minutter

Arrangør: Hålogaland Teater

Foto: Stig Brøndbo

Anbefalinger