EI HAND Å HOLDE I blir ei humoristisk, sorgtung, lettbeint og viktig forestilling basert på sangene til Trygve Hoff. Sanger som har satt preg på et helt ti-år, og som fremdeles har et hørbart ekko førti år etter.

EI HAND Å HOLDE I handler om det å være 40 år. På godt og vondt. Det handler om å finne sammen, kanskje om det å forlate noen, kanskje finne noen nye, eller kanskje finne den samme en gang til. Stig Bang har satt sammen sanger til en helhetlig historie om en liten by, eller sted, eller en plass. Der alt skjer. I løpet av et år. Der livets glade gutt og Margit prøver på hvert sitt vis å holde liv i stedet og et gammelt par, som ikke er et par, men de har en fortid sammen. De møter lærerparet som sjølproletariserer seg selv med et opphold nordpå, mens de er så inn i hampen potente at de klare å skaffe en tre-fire unger i løpet av bare ett år. Her er sesongarbeideren Gunn. Jentoft med beinet er med. Og så Sverre og Bjørg da. Hun forsøker å finne seg en ny vei. Han er 40. Nysingel. Og klar til å bli plukket.

Vi får selvsagt høre kjente og kjære sanger som Har en drøm, Nordnorsk julesalme, Fem år etter Mendelssohn og mange, mange flere.

Av Stig Bang, etter sanger av Trygve Hoff
Bearbeidet av Erik Schøyen
Musikalske arrangementer: Håvard Lund
Regi: Erik Schøyen
Musikalsk leder: Tor-Petter Aanes
Scenografi: Eirik B. Torsethaugen og Eirik Schøyen
Kostyme: Sylvia Denais
Lysdesign: Eirik B. Torsethaugen
Medvirkende: Richard Olsen, Emilie Tverbak, Linda Mathisen, Julie Sofie Reite, Stein Elvestad, Kristoffer Hjulstad, Marte Hansen, Mona Jacobsen, Andreas Kolstad

Praktisk info

Varighet: 1,5 timer uten pause

Arrangør: Nordland Teater

Anbefalinger