I Hålogaland teaters forestilling «Faren» får vi møte André, som rammes av demens. Før forestillingen inviterer vi til en samtale om demens for å skape dialog om dette viktige temaet.

Vi ønsker å belyse flere sider, både de som rammes direkte eller indirekte som for eksempel pårørende. Skuespiller Kristian Figenschow som har hovedrollen i stykket deltar i samtalen. Det gjør også Ulf Johansen fra Sortland demensforening. Gert-Jan Zeestraten kommer også for å presentere de norske oversettelsen av boken "En jeg er glad i har fått demens". Marthe Hov Jacobsen leder samtalen. Det blir anledning for spørsmål fra salen etterpå.

Kristian Fredrik Figenschow
Skuespiller, hovedrollen i «Faren»

Kristian Fredrik Figenschow er en norsk skuespiller. Han har vært ansatt i Hålogaland Teater siden 1989 og spiller hovedrollen i stykket «Faren». Kristian kommer til å snakke litt om tabuet og det skambelagte rundt Alzheimer/demens fra sitt perspektiv som skuespiller, og hans opplevelse av sykdommen gjennom arbeidet med stykket.  

Ulf Johansen
Sortland demensforening

Som pensjonist har Ulf Johansen engasjert seg lokalt i frivillig arbeid som besøksvenn og som aktivitetsvenn. I møte med pårørende trekker han på erfaring både som pårørende og som venn til demensrammede. 

Gert-Jan Zeestraten
Presentasjon av boken "En jeg er glad i har fått demens"

Gert-Jan Zeestraten og Vanja Grunnfoss fra Melbu har fått oversatt en amerikansk bok som handler om hvordan pårørende kan best takle den tunge og vanskelige situasjon de er i. De vil fortelle om boken "En jeg er glad i har fått demens" som er et nord-norsk initiativ. Se mer info her: En jeg er glad i har fått demens

Arrangementet er gratis og åpent for alle, uavhengig av om du skal se stykket eller ikke.
Her finner du mer info om forestillingen: Hålogaland teater: "Faren"

Praktisk info

Varighet: 1 time

Anbefalinger