«Rigtig et stygt sted, dette Svartland,» skrev Knut Hamsun om Sortland. Stemmer dette, hvem har i så fall skylda for at Sortland er så stygg, og gir det overhodet mening å kalle en by for stygg? Dette er tema for den andre delen av Sortland Museum og Kulturfabrikkens foredragsserie om arkitekturhistorie, byutvikling og kulturminner i Sortland.

Miniforedrag:
– Et overblikk over arkitekturhistorien, med eksempler fra Sortland, ved arkitekt Gøril Lilleng
– Hvorfor er det blitt som det er blitt? Hvordan skal Sortland se ut i framtida og hvilke planer finnes det for byutviklingen, ved kommunearkitekt Kristine Røiri
- Innbyggerstemmen – hva synes folk som bor her om byen? ved Tone Steinsland
- Hvorfor er det viktig om Sortland er stygg eller ikke? Kommunikasjoner og betraktninger – med sidesprang, ved Harald Mical Jacobsen
– Sortland sett utenfra. Et skråblikk på Sortlands arkitektur ved Arne Ivar Mikalsen, Hadsel  

Etter foredragene åpnes det for spørsmål og innspill fra salen.

Inngang: kr 100,- for voksne / Gratis for barn og unge under 18 år

Billett kjøpes i døra, navn og telefonnummer noteres på egen liste av smittevernhensyn. Lista oppbevares i 10 dager før den makuleres. Kom gjerne i god tid slik at det ikke blir lang kø ved inngangen. Husk rene hender og avstand til andre utenfor din husstand, og bli hjemme hvis du har symptomer på luftveissykdom.

Foredragsserien Den blå kulturbyen under lupen er en del av informasjonsarbeidet knyttet til den nylig vedtatte Kulturminneplanen for Sortland.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Sortland Museum og Kulturfabrikken

Anbefalinger