I denne utgaven av Scene Nords konsertserie "Klassisk Nord" kan vi med glede presentere den strålende mezzosopranen Ingeborg Gillebo sammen med musikere fra Scene Nord!

Utøverne vil fremføre et todelt program bestående av fransk musikk og sangsyklusen Rückert-Lieder, komponert av Gustav Mahler og basert på dikt av den tyske poeten Friedrich Rückert. Verkene er komponert like etter forrige århundreskifte, i en tid da musikkhistorien sto på vippen mellom den gamle tid og de nye idéene.
 
Den norske mezzosopranen Ingeborg Gillebo har studert ved Norges Musikkhøgskole og Operaakademiet i København, og hun opptrer regelmessig i konsertsaler rundt om i Europa. I 2011 var hun finalist i sangkonkurransen Hans Gabor Belvedere i Wien og i 2015 ble hun tildelt Tom Wilhelmsens opera- og ballettpris. Hun har blant annet sunget ved Metropolitan Opera, Oper Zürich, Theater an der Wien, Theater Kiel og Opéra Royal de Versailles, og ved festivalene i Aix en Provence og Drottningholm i Stockholm.
 
Med konsertserien "Klassisk Nord" ønsker Scene Nord å sette klassisk musikk av høy kvalitet i fokus. Her presenteres det hver sesong et utvalg av klassiske konserter på store og små steder, der Scene Nord håndplukker noen av landets fremste utøvere. Klassisk musikk er en innholdsrik sjanger, så her kan vi love bredde og stor variasjon – og ikke minst; store opplevelser!

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Kulturfabrikken i samarbeid med Scene Nord

Foto: Kolonihaven

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr