Velkommen til jubileumsmarkering på Sortland for Risøyrenna 100 år!

PROGRAM:

LØRDAG 25. JUNI

ENDRING I PROGRAMMET: Havila Capella har måtte avlyse nok en kystrundtur, dermed vil det ikke være anløp av hverken Hurtigruta eller Havila denne dagen. Markeringen flyttes dermed opp til Paviljongparken.

Kl.14.15: Markering av Risøyrenna og paviljongen 100 år
Sted: Paviljongparken
Risøyrenna åpnet 25. juni 1922, noe som skal markeres i hele regionen. Markeringen starter 14.15 med historisk tale og kulturinnslag fra Vesterålen trombonekvartett og Sortland Mannskor - sistnevnte fyller også 100 år i 2022. Gratis.

* Historisk vandring i sentrum
Oppmøte: Paviljongparken
Etter markeringen i paviljongen blir det historisk løype i sentrum. Turen går blant annet innom Ellingsengården, Gerdas Hus og bautaen på Ellingsen plass, og kan avsluttes med historisk kafé på Gerdas Hus. Gratis.

* Historisk kafé på Gerdas Hus
Gerdas Hus
Da Risøyrenna åpnet i 1922 hadde det allerede vært 12 år med drift på stedets sykestue, som nå er Gerdas Hus, Kunstnerhuset. Inne i huset kan man fornemme alle følelsene som sitter i veggene etter korte og lange sykeleier, eller etter at en ny sortlandsborger var kommet til verden. Vi inviterer til en historisk kafé, der du får høre og oppleve mer om husets historie. Gratis.

kl. 11.00-15.00: Kakelørdag
Kulturkaféen disker opp sine beste kaker i en rolig atmosfære. De selger også påsmurt, smoothie, ulike kaffedrikker m.m.

kl. 14.00.: Sortland kino: Gratis barnekino
Lanterna kinosal, Kulturfabrikken
I forbindelse med jubiléet blir det gratis barnekino - førsteperson til mølla. Hent ut gratisbilletter her:

SØNDAG 26. JUNI
kl. 11.00: Friluftsgudstjeneste i Minnelunden med kirkekaffe på Kvitbrygga Minnelunden
Tradisjon tro inviterer Sortland menighet til friluftsgudstjeneste i Minnelunden, utenfor Gerdas Hus. Etter gudstjenesten er det kirkekaffe på Kvitbrygga. Velkommen til alle!
Arr.: Sortland menighet  

Anbefalinger

Les mer Utsolgt
Utsolgt