«Hit med litt farligheter» roper Ronja Røverdatter og inntar en magisk naturverden der villvetter, grådverger og huldretusser lever sammen med søte reveunger og tamme villhester.

Denne ville verden har Ronja helt alene til hun en dag støter på Birk. Hva i alle dager gjør et annet barn i Ronja sin skog? Eller kanskje man ikke kan eie en skog?

Birk er sønn av Borka - ekte røverpakk.

Ronja sin pappa, røverhøvdingen Mattis river seg håret over at Borka og hans folk har flyktet inn i den forlatte delen av Mattis Borgen. Og de skal ut, koste hva det koste vil. Mens de dumme voksne krangler og sloss på røvervis, utvikler det seg et sterkt vennskap mellom Ronja og Birk.

Ronja er på mange måter en typisk Astrid Lindgren-hovedperson. Hun er selvstendig, smart og snill, har høye idealer og ingen problemer med å vise følelser. Sammen med Birk tar hun et godt og solid oppgjør med de voksne på sunneste vis.

Varighet: 90 min
Målgruppe: Ronja Røverdatter er en ruskende familieforestilling som passer best for barn i skolealder. Anbefalt nedre aldersgrense 5 år. 

Av: Astird Lindgren
Dramatisert av: Johan Gille
Oversettelse: Arnfinn Hagen
Regi og bearbeidelse: Kristin Jørgensen
Skyggeteater: Anne Mali Sæther
Medvirkende: Maja Kristine Oksfjellelv, Kevin Berro, Kristian Krokslett, Stein Elvestad, Linda Mathisen, Jesper Malm, Maria Agwumaro, Kristoffer Hjulstad, Sven Henriksen og Kristian Johan Gjertsen
Scenografi: Magne Jøsevold
Kostyme: Birgitte Strid
Lysdesign: Johan Haugen
Figurdesign: Grete Larssen
Musikalsk ledelse: Sissel Brean
Musikk av: Björn Isfält
Forslag: Nordiska ApS

Praktisk info

Varighet: 90 min

Arrangør: Nordland Teater

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis
Les mer Utsolgt
Utsolgt