Etter en hektisk 30 konserters lang turne i Europa og Nord-Amerika, og flere av landets største sommerfestivaler, inviterer Sondre Lerche til et knippe konserter høsten 2022 for å spille sanger fra et av årets aller mest elskede, ambisiøse og kritikerroste album, «Avatars Of Love».

Dobbeltalbumet mottok et ras av 6ere da det ble sluppet i vår. NRK kalte platen «Et av tidenes beste norske album», mens også VG, Dagsavisen og Bergens Tidende ga terningkast seks. Nettavisen og Klassekampen beskrev «Avatars Of Love» henholdsvis som «en milepæl i norsk pop-historie» og «Sondre Lerches mesterverk», mens Dagens Næringsliv konstaterte at «Sondre Lerche er nå på høyde med de største».

Også i utlandet har anmelderne latt seg begeistre. Tyske Redaktions Netzwerk Deutschland skrev nylig panegyrisk om «Avatars Of Love» under overskriften «Album Of The Year?», mens det engelske musikkmagasinet Uncut ga albumet ni av ti stjerner og sammenlignet Lerche med både Cole Porter, Paddy McAloon, Leonard Cohen og Antonio Carlos Jobim. Spanske Jenesaispop konstaterte at «de færreste artister som gir ut sitt tiende album er på høyden i sin karriere, rent bortsett fra Sondre Lerche». NPR, amerikansk offentlig radio, beskrev «Avatars Of Love» som en musikalsk reise med uendelige lag, mens Allmusic og American Songwriter begge ga 4.5 av 5 stjerner. Sistnevnte bemerket at «Lerche endevender lidenskapets dyp, med eksepsjonelt resultat». Også Brooklyn Vegan var enig i at «Avatars Of Love» er en av Lerches beste, før skribenten la til: «…maybe the best». 

Sommerens festivalparademarsj inkluderte en allerede sagnomsust konsert foran 7000 mennesker på Bergenfest, med en 10 av 10 anmeldelse, og Bergens Tidenes anmelder som mente at «alt Sondre Lerche har tatt i det seneste året har tilsynelatende blitt til gull». Og det er ikke bare albumet og konsertene til Sondre Lerche som har mottatt full pott i år: også Avatars Of Love kunstutstillingen i samarbeid med Nikolai Torgersen fikk terningkast 6 og samlet inn over 1 million kroner til veldedige formål i en ellevill kunstauksjon. 

Med et album så variert og mangfoldig som «Avatars Of Love», med nøkkelsanger som «Summer In Reverse», «Cut», og ti minutter lange «Dead Of The Night», samt en katalog av både hits og publikumsfavoritter er det duket for en konsert utenom det vanlige, fra en artist som har nådd sin absolutte kunstneriske topp, over 20 år uti en usedvanlig rikholdig og allsidig karriere.

 

Avatars Of Love

«Et av tidenes beste norske album»
https://www.nrk.no/anmeldelser/anmeldelse_-_avatars-of-love_-av-sondre-lerche-1.15913691
6 av 6, NRK

«Imponerende karrieretopp»
https://www.vg.no/rampelys/musikk/i/ML81o0/albumanmeldelse-sondre-lerche-avatars-of-love-noe-som-ligner-kjaerlighet?utm_content=hovedlopet_row35_pos2&utm_source=vgfront
6 av 6, VG

«Han har overgått seg selv»
https://www.bt.no/kultur/i/WjA992/han-har-overgaatt-seg-selv
6 av 6, Bergens Tidende 

«Noe av det fineste vi kommer til å høre i 2022»
https://www.dagsavisen.no/kultur/2022/03/31/dobbelt-sa-godt-fra-sondre-lerche/
6 av 6, Dagsavisen 

«Dette er Sondre Lerches mesterverk så langt»
https://klassekampen.no/utgave/2022-03-28/livets-album
5.5 av 6, Klassekampen

«Sondre Lerche er nå på høyde med de største»
https://www.dn.no/magasinet/musikk/sondre-lerche/anmeldelser/norsk-musikk/sondre-lerche-er-na-pa-hoyde-med-de-storste/2-1-1189904
Dagens Næringsliv

«Milepæl i norsk pop-historie»
https://www.puls.no/18870.html?fbclid=IwAR1JFr3ic3OcWIWBgwc3_ZnOyllk-RPDNFldOwiE1L_xDCVCln-Ntt5j6JQ
Puls 

«I en egen klasse»
https://www.dagbladet.no/kultur/pa-sitt-mest-kreative/75694815
Dagbladet, 5 av 6

«En oppskalert Lerche»
https://www.aftenposten.no/kultur/i/8QknWA/en-oppskalert-sondre-lerche
Aftenposten, 5 av 6

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Servering: Kulturkaféen

Arrangør: Sortland Jazzfestival

Foto: Marius Hauge

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr