Nordnorsk Jazzsenter presenterer plateslippturné med Hallgeir Pedersen Trio; «Update».

Hallgeir Pedersen Trio spiller hardtswingende jazz av internasjonal klasse. Med ferskt egenkomponert materiale i bagasjen og et par utvalgte standards bys det på en unik og underholdende jazzopplevelse. Stikkordene for denne konserten er groove, nerve, lekenhet og de selvskrevne blålyriske undertoner.

Hallgeir Pedersen regnes blant de aller beste gitarister i dette langstrakte landet. «Bebop kongen» eller «Fantomet fra Øksfjord», som han også kalles, har en fantastisk teknikk, med en tone og «touch» som er unik. Hallgeir Pedersen har mottatt Randi Hultins Minnepris (2002) og Stubøprisen (2007) samt Håjazzprisen (2010).

Sammen med kontrabassist Andreas Amundsen fra Senja og trommeslager Erik Nylander utgjør de et av landets fineste jazz trioer innen bebop relatert jazz. Amundsen trakterer kontrabassen med teknisk overskudd og har stor akustisk "punch" - han har evnen til å beholde roen i enhver musikalsk orkan. Det swinger noe grasalt av legenden Trond Sverre Hansen. Stubøprisvinnerens fantastiske vispespill og unike fandenivoldske musikalske energi sender publikum etterlengtede sjokkbølger gjennom musikken.

Hallgeir Pedersen Trio har tre kritikerroste album på samvittigheten og mottok Norsk Kulturråds Ensemblestøtte i 2006. Det nye albumet «Update» er ventet i høst 2022.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Servering: Kulturkaféen

Arrangør: Sortland jazz- og viseklubb

Foto: Freddy Ludvik

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr