En sort komedie om kjærlighet, familien, livet og døden!

Nære relasjoner er langt mer komplisert i praksis enn i teorien. Så mye fortelles uten at det blir fortalt eller uttalt. Kommunikasjon er innebygd i alt. Tonefall. Mimikk og gestikk. Hvor vi setter oss. Hvordan vi setter oss. I noen tilfeller helt ned til måten vi drikker et glass vann på. Til dette knyttes forventninger. Usagte forventninger. Kodeknekkingen kan gi gnagsår eller gledestårer. Og det er her vår forestilling starter.

SOM FØR OG ETTER er et helaftens teaterstykke satt sammen av to enaktere. Her møter du paret HAN, HENNE og foreldrene hans. Faren har et svakt hjerte. Dette har han holdt skjult en stund, men nå skal han endelig dele beskjeden med sine nærmeste.

Ti år senere møter vi de samme menneskene. HAN og HENNE skal på teater og alt ligger til rette for en hyggelig kveld...

OM FREDRIK BRATTBERG
Skuespillet er skrevet av dramatiker og komponist Fredrik Brattberg. Med sin særegne signatur arbeider han med handlinger og dialog på samme måte som en komponist arbeider med musikalske temaer. Brattberg har mottatt flere priser, blant annet Ibsenprisen, og stykken hans er oversatt til rundt tyve språk og spilles verden rundt. Han er den norske dramatikeren som er mest spilt i utlandet, etter Jon Fosse og Arne Lygre.

SOM FØR OG ETTER er en samproduksjon mellom Hålogaland Teater, Nordland Teater og Vega Scene. Forestillingen vises under Vinterlys og skal deretter på nordlandsturné.

På scenen: Helén Vikstvedt, John Sigurd Kristensen, Line Heie Hallem og Sebastian Skytterud Myers

 

Praktisk info

Varighet: 120 min inkl. pause

Arrangør: Hålogaland Teater, Nordland Teater og Vega Scene

Foto: Erika Hebbert

Anmeldelse:

"Med teaterforestillingen Som før og etter åpner Vega Scene en etterlengtet dør inn til Fredrik Brattbergs fine dramatikk."

"Brattbergs fine observasjoner av det man kan kalle kunsten å misforstå og deretter blåse en betenkning ut av alle proposjoner, forvaltes balansert og lekent."
- Mode Steinkjer, Dagsavisen 2. feb. 2022

Anbefalinger

Les mer Utsolgt
Utsolgt