TIDENS KORTHET er et vilt eventyr fra virkeligheten. Stykket handler om å seile inn i det ukjente, inn i uværet og isen for å vinne makt, ære og nytt land – med tap, katastrofe og død i kjølvannet.

I TIDENS KORTHET får vi høre stemmen til en mann som har vært taus i 400 år, for dette er fortellingen om sjøfareren og oppdageren Jens Munk som i 1619 dro ut for å finne Nordvestpassasjen. Med sine 67 mann, fordelt på linjeskipet «Enhiørningen» og jakten «Lamprenen», skulle han finne snarveien til Østen og rikdommen på oppdrag fra kong Christian IV. 

Trond Peter Stamsø Munch forteller historien, eller skal vi si historiene – for det er også en personlig fortelling i dette. Skuespillerens far het Jens Munch, og det er fra bokhylla etter ham at biografien om Jens Munk kommer.

Det er biografien om Jens Munk, skrevet av Torkild Hansen, som har inspirert Lars Saabye Christensen til å skrive diktsyklusen denne forestillingen er basert på.

Forestillinga er en samarbeidsproduksjon med Trøndelag Teater og hadde urpremiere på Festspillene i Nord-Norge 2018 til strålende kritikker.

VARIGHET:
90 minutter, forestillinga spilles uten pause.

NB: Kun 100 plasser.

MED:
På scenen: Trond Peter Stamsø Munch
Regi: Egill Pálsson
Dramaturg: Tale Næss
Visuell konsulent: Yngvar Julin
Musikk: Hildur Guðnadóttir
Takk til: Nina Wester, Anneli M. Drecker, Mari Lotherington, High North News, lys- og lydavdelingen ved Trøndelag Teater, lydavdelingen ved Hålogaland Teater og Dramatikkens hus

ETTERSNAKK
Etter forestillingen inviteres det til gratis ettersnakk med skuespiller Trond Peter Stamsø Munch. Ettersnakken blir i Blåboksen, så de som ønsker å være med på dette kan bare bli sittende igjen etter forestillingen. Ettersnakken varer maks en halvtime.

Praktisk info

Varighet: 1 time 20 minutter

Arrangør: Hålogaland teater

NB: Kun 100 billetter.

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis