Navnet Tøyen Fil og Klafferi (TFK) kommer fra en tenkt klangfabrikk grunnlagt i 2010 på Tøyen i Oslo, der instrumentene filer og klaffer, stryker og blåser nye musikkverk. Ensemblets store utforskertrang gjør at de arbeider innenfor et vidt spekter av forskjellige sjangere. Kvartetten inviterer komponister med ulik bakgrunn og musikalsk ståsted til å skrive for ensemblet.

De siste ti årene har TFK urfremført tallrike komposisjoner og inngått samarbeid med mange norske og utenlandske komponister.

TFK har turnert i store deler av Norden, og hatt fruktbart samarbeid med institusjoner for samtidsmusikk i Europa, som Ultimafestivalen, Only Connect-festivalen, PhonoFemme i Wien, Bruckner Universitetet i Linz, EMS i Stockholm  og nyMusikk Oslo, Trondheim og Bergen, for å nevne noen.

I andre avdeling av konserten har kvartetten med seg hamarøyværingen Lars Skoglund, også kjent fra undergrunnsbandet Løkbrød.  Sammen med komponisten (som her er forteller) fremfører de Skoglunds såpeopera, «Et Dukkehus – imperiet rakner». Teksten er inspirert av 80-tallets såpeoperaer med sine banale plott, uendelige rollelister og intrikate mellommenneskelige forhold. Den humoristiske teksten har dermed høy informasjonstetthet, ja, så høy informasjonstetthet at dette er den lengste teksten Skoglund noen gang har skrevet. En libretto rett og slett. Handlingen vil vi ikke avsløre, men noen av de sentrale karakterene er Steinar Dallas, Johnny «Skilpadda», Sonja «Beatlesplata», Jon Arne «Biljardkula», Dynamitt-Harriet og playboyen William.

Arrangør: nyMusikk Nordland

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: nyMusikk Nordland

Anbefalinger