nyMusikk Uka 2022 headlines av plateaktuelle Alpaca Ensemble! Alpaca Ensemble markerer sitt 20årige samarbeid med jazzsaksofonist/komponist Eirik Hegdal med en himmelsk reise av et plateprosjekt!

Eirik Hegdal og Alpaca Ensemble har flere samarbeidsprosjekter bak seg, blant annet «Tapet Tapet!» som fikk flere terningkast 6 trillet etter seg, og «Mekatonia» fra 2012 (plate fra 2017) - en storslagen coproduksjon med Cirka Teater under Trondheim Kammermusikkfestival.

«The Sky Open Twice» er ensemblets ellevte plate og er et bestillingsverk av nettopp Eirik Hegdal. Hegdal har invitert den unge og kreative vokalisten Thea Ellingsen Grant med på prosjektet. (Blant annet kjent fra bandet JUNO.) Med sitt halvt engelske opphav har hun skrevet fargerike og morsomme tekster til musikken. Plata er en lekende kreasjon av preproduserte pop-beats/backing tracks, fri improvisasjon, samtidsmusikk og jazz. Kos deg med en 43,5 minutters lang musikalsk reise med en himmel av variasjoner og detaljer!

ALPACA ENSEMBLE er et fleksibelt ensemble av ulik størrelse og sammensetning, med en kjerne bestående av Else Bø (piano), Sigrid Elisabeth Stang (fiolin) og Marianne Baudouin Lie (cello). Alpaca initierer både store og små nyskapende prosjekter innenfor sjangerbrytende samtidsmusikk, og utvikler et repertoar på tvers av etablerte kunstformer. Ensemblet ønsker å være en kunstnerisk arena for eksperimentering, sjangerblanding og kreative idéer i samspill med klassisk, jazz, populærmusikk og samtidsmusikk, samt scenekunst og visuell kunst.

På «The Sky Opens Twice» består Alpaca Ensemble av triokjernen i samarbeid med saksofonist Eirik Hegdal og vokalist Thea Ellingsen Grant.

Praktisk info

Varighet: 1 time 15 minutter

Servering: Kulturkaféen

Arrangør: nyMusikk Nordland

Foto: Juliane Schütz

Anbefalinger