Handlingen i DÉJÀ foregår på ett og samme sted, på 20 kvadratmeter i en stue. Men i et massivt tidsspenn fra jordens begynnelse og inn i en uoverskuelig fremtid tar forestillingen for seg de mange tilsynelatende tilfeldige hendelsene som finner sted akkurat der.

I dette rommet sameksisterer og interagerer skikkelser på tvers av tid i en akkumulasjon av cocktailfester, kranglende par, geigertellere, brann, oversvømmelse, ankomster og avskjeder. Med sammenstilte bilder fra ulike tidsepoker løfter DEJA frem en tidskapsel med det pågående øyeblikket og alt som førte frem dit. Men hvor er vi på vei videre?

Gjennom bevegelse, illusjon, dukketeater og slående bilder, vekslende mellom et poetisk og humoristisk uttrykk, stiller DEJA spørsmål ved vår egen betydning, eller rettere sagt - vår ubetydelighet, i møte med tiden som går.

DÉJÀ er inspirert av den prisbelønte grafiske romanen "Here" av Richard McGuire.

Prosjektet er en samproduksjon med Figurteatret i Nordland, og støttes av Kulturrådet (NO), Dramatikkens Hus (NO), Nordland Fylkeskommune (NO), Fond for Lyd og Bilde (NO), Statens Kunstfond (DK), SPENN (NO), l'Espace Périphérique (FR), L'Akuarium (FR) og SPEDIDAM (FR). Showet hadde premiere på Stamsund International Theatre Festival i 2019, åpnet Bergen Festival Fringe '19 og ble vist på Espace Paul Éluard i Paris samme år. DÉJÀ vil turnere Nord-Norge våren 2021.

The Krumple er et internasjonalt teaterkompani med base i Oslo og Paris. Gruppen ble opprettet i 2013 etter at gruppens medlemmer møttes på teaterskolen Théâtre Jacques Lecoq. Forestillingene «Go to Sleep Goddamnit!», «Y?KAI» og «Do Not Feed The Trolls» har reist på omfattende turneer over hele Europa og i USA. Les mer om The Krumple: http://thekrumple.com/

Målgruppe: Ungdom/voksne

Medvirkende:
Av og med The Krumple, som er: Léna Rondé, David Tholander, Oda Kirkebø Nyfløtt, Vincent Vernerie og Jo Even Bjørke
Utøvere på turné: Léna Rondé, David Tholander, Jo Even Bjørke, Maja Bekken og Dylan Read
Outside eye director: Gwendolyn Warnock
Scenografi: Caroline Ginet
Lyddesign: Christian Skjødt
Lysdesign: Claire Gondrexon
Kostymer: Sylvie Berthou
Dramaturgisk assistanse: Kristina Kjeldsberg
Koreografisk assistanse: Catherine Bézex
Lydteknikk: Viljar Losnegård og Paulucci Bakke
Scenografiassistenter: Vilde Jensen Hjetland, Fabien Saleil og Pia Rondé
Lys- og scenetekniker: Agathe Patonnier.
Hospitanter: Pauline Schill og Holly Taylor.

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Figurteatret i Nordland i samarbeid med Kulturfabrikken

Foto: Antero Hein

Anbefalinger