Foredraget utsettes til senere på våren, ny dato kommer.

Det nasjonale gjennombruddet for arbeiderbevegelsen kom i Nord-Norge. Arbeiderpartiets første stortingsmenn var alle fra landsdelen. Arbeiderbevegelsen i Nord-Norge var radikal og til dels militant. Gjennom partisplittelser, kriseår og kald krig sto kampånd og radikalisme sterkt.

Med utgangspunkt i hendelser og personer fra Vesterålen vil Ole Martin Rønning, historiker og leder av Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek i Oslo, ta oss med på en reise langs de lange linjene i arbeiderbevegelsens historie – både nasjonalt og internasjonalt, fra starten av 1900-tallet og fram mot i dag.

Foredraget er knyttet til Sortland Museums utstilling "Vår kamp - arbiderbevegelsens historie i Vesterålen", og holdes i Teket i samarbeid med Sortland bibliotek. 

Inngang: kr 100,- for voksne, gratis for barn og unge under 18 år
Billett kjøpes i museumsbutikken hos Sortland Museum i timen før føredraget starter.

Praktisk info

Varighet: 1 time 30 minutter

Arrangør: Sortland Museum i samarbeid med Sortland bibliotek

Inngang: Billetter kjøpes i museumsbutikken i timen før foredraget starter.

Smittevern: I Lanterna må publikum sitte med ett ledig sete mellom hver kohort/husstand. Ved inngang vises publikum til fast sitteplass under arrangementet.

Ved inngangen vil det også føres liste over deltakere med navn og telefonnummer. Lista makuleres etter to uker.

Vi gjør oppmerksom på at det er munnbindpåbud ved ankomst og til dere sitter i setet, og når dere forlater huset. Det er selvsagt opp til hver enkelt om du ønsker å beholde munnbindet på under foredraget. Påbudet gjelder ikke for personer under 12 år.

Anbefalinger

Les mer Gratis
Gratis