Den anerkjente billedhuggeren Rubek lever i et gledesløst ekteskap med sin yngre kone, Maia. På ferie i Norge møter han Irene igjen etter mange år – kvinnen som stod modell for verket som gav ham gjennombrudd som kunstner. Rubek har aldri kjent seg fullendt som kunstner etter at han sviktet Irene, og møtet utløser et behov for endring og sjelelig gjenoppvåkning hos dem begge?
Nordland Teaters vårsatsing Når vi døde vågner tar utgangspunkt i Ibsens siste drama og konflikten mellom kunstnerskap og nære relasjoner. Stykket har premiere under Vinterlys 2023 og skal deretter turne i Nordland.
 
Den svenske regissøren Hilda Hellwig vil gi oss en lekende utforskning av ulike bånd mellom mennesker – kjærlighet, avhengighet, usikkerhet, sjalusi, begjær og avsky. Hva er virkelig og hva er et spill? Og hva er viktigst; å spille eller å leve???Det er ikke første gang Hellwig setter opp Henrik Ibsen. I 2000 satte hun opp Kejser og Galilæer, som ble Hedda-nominert. I 2006 deltok hun på Ibsenfestival med John Gabriel Borkman. Og i 2018 var hun engasjert ved Nordland Teater med Lille Eyolf.
 
Varighet: ca. 2 timer og 20 minutter inkl. 20 minnutter pause
 
Regi og kostymedesign: Hilda Hellwig
Medvirkende: Kirsti Torhaug, John Sigurd Kristensen, Terje Skonseng Naudeer, Katja Lindeberg, Linda Brean Mathisen, Julie Sofie Reite , Kristoffer Hjulstad og Sven Henriksen
Scenografi: Milja Salovaara
Lysdesign: Marianne Thallaug Wedset
Lyddesign: Dan Andersson

Praktisk info

Varighet: ca. 2 timer og 20 minutter inkl. 20 minnutter pause

Arrangør: Nordland Teater

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr