Sau (fåredrag i kaféen etter visninga)

Sau handler om et småbruk i Nordland som skal skifte til neste generasjon, fra far til datter. Filmen er et varmt og nært portrett av en familie. Den handler om tradisjon og overlevering av kunnskap, om å finne sin egen vei i noen andres fotspor. Og den handler om sau.

Dette er en feel good-film om en mer og mer sjelden måte å drive gård på. Publikum blir sjarmert, men slått i hjertet på samme tid. Filmen har vekket stor interesse, både i Norge og i utlandet allerede.

Etter filmen blir det "fåredrag" i kaféen. Arrangementet er del av kulturuka 2024.

Fåredrag: Koffør e sauen så viktig for oss?

Innledning med Rakel Nystabakk, hovedperson i dokumentarfilmen Sau

Vesterålen hadde ikke vært Vesterålen uten sau. Helt siden den kom fra Midtøsten i fordums tid og frem til i dag har sauen spilt en hovedrolle i utviklinga av samfunnet. I en uformell og underholdende sofaprat ledet av Terje Hjelle møter du lokale sauebønder som forteller om livet med sau i dag, og hva den betyr og har betydd for oss gjennom historien. I dette fåredraget er det sauens tur til å skinne!

Med Rakel Nystabakk, Terje Hjelle, Tor Erling Nilssen, Brynjar Pettersen, m.fl.

Arrangør: Arktisk kompetansesenter for sau, SA Bondelagene i Vesterålen, Museum Nord/ GaiaVesterålen Sortland Bibliotek, Sortland Museum, Deadline Media, NIBIO
Dato og klokkeslett 11.mars kl.19 – 20.30
Sted/ lokale Kafèen, Kulturfabrikken 
Pris : Gratis

 

Praktisk info

Varighet: 1 time 22 minutter

Anbefalinger

newsletter-hr
gavekort-hr