Denne novemberkvelden kan vi få varmen i oss igjen med Susanne Lundeng Trio, som spiller låter fra deres nye, kritikerroste album HOLD DÆ PÅ VINGAN.

Susanne Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget felespiller, komponist, sanger og musikalsk fritenker. Hun har bl.a. høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse «111 Nordlandsslåtter» og er en av Norges mest meritterte folkemusikere, aktiv i mer enn 30 år.

I samspillet med jazzmusikerne Nils-Olav Johansen og Erik Nylander oppstår et lekent og ekspressivt ensemblespill, farget av tradisjonell musikk fra hele verden i en symbiose av jazz, viser og nordnorsk folkemusikk.

Om HOLD DÆ PÅ VINGAN:

The instrumental tracks are the huge leaps of imagination here, daring demonstrations of the faith the musicians have in each other. (...) There's breathless beauty in some of the fiddle playing, and the accompaniment is so subtle at times that it seems more like an indication than a fact.
- RootsWorld/Chris Nickson

Og med oppfordringen «Hold dæ på vingan» gir den også fremtidshåp for alle oss tvilerne rundt om i verden i dag, og med den nydelige avslutningslåta «Hav», er det ingen grunn til fortvilelse, for vi har Lundeng og de andre på laget, som vet hvordan dette skal takles.
- Jan Granlie/Salt Peanuts
 
Susanne är en virtuos på fiol och i en spröd och skör sång ger hon rättvisa åt det norska landskapets ombytlighet och skönhet. Texterna känns nära och språket har en egen karaktär. Inte sällan känns fläktar av motvind och vemod. Genren rör sig mellan jazz, visa och folkmusik. Osökt tänker jag på två rader av poeten Jan Östergren, de fångar väl albumets stora omfång: "Likt en fågel / som reder sitt bo i öppen sjö".
- Lira/Bo Bjelvehammar

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Sortland Jazz- og Viseklubb & Kulturfabrikken Sortland

Foto: Guri Dahl

Anbefalinger