Denne lørdag formiddag ønsker Vesterålen String Swing å ta oss ganske mange år tilbake i tid og by på svingende sigøynermusikk i Kulturfabrikken.

Mye av denne musikken ble skrevet og spilt i ei tid med mørke skyer over Europa, men tross det er den herlig stemningsfull og er virkelig en musikksjanger til å bli glad og i godt humør av!

Sjangeren er «string swing» eller «manouche jazz» på fint, og den spredte seg i Europa allerede på 30-tallet. Orkesterets repertoar er gjerne knyttet til den legendariske franske komponisten og gitaristen Django Reinhardt som ble stilskaperen framfor noen av denne sjangeren. Vesterålen String Swing lar oss dermed igjen bli kjent med noen av Reinhardts udødelige og evigvakre komposisjoner som f.eks Nuage og lystige Minor Swing …og ellers evergreens fra riktig «gamle dager»!

Vesterålen String Swing trakterer 3 gitarer, blåseinstrumenter, kontrabass og trommer.

For tiden består orkesteret av; Tim Challman, Just Johansen, Frank Antonsen, Per Inge Johnsen, Alexander Rimzhin  og Tormod Isaksen, - en gjeng lokale og godt kjente musikere  som med stor glede spiller denne artige og festlige musikken.

Det er fint med litt gladmusikk i disse tider, vel møtt!

Praktisk info

Varighet: 1 time

Arrangør: Kulturfabrikken Sortland

Anbefalinger