Divisjonsmusikken

Aldersgrenser

ALDERSGRENSER PÅ KINO

Aldersgrenser på kino er A (tillatt for alle), 6 år, 9 år, 12 år, 15 år og 18 år.

For aldersgrensene 9, 12 og 15 kan du ta med barn som er inntil tre år yngre. Alle barn kan gå på film med 6-årsgrense i følge med foresatte. 18-årsgrensen er absolutt.

Barn og unge er ulike. Derfor skal du ta hensyn til barnets modenhet og tålegrense når du velger å ta med deg noen som er yngre enn aldersgrensen på kino. Selv om du for eksempel kan ta med en 6-åring på en film med 9-årsgrense, er det ikke sikkert filmen passer nettopp for ditt barn.

Les mer om aldersgrensene hos medietilsynet.

Billetter og alder:
For å gjøre det litt rimeligere for barnefamilier å gå på kino får voksne kjøpe barnebillett på barnefilm. Derfor vil du finne kun barnebillett til salgs på slike filmer.

 

ALDERSGRENSER PÅ KULTURARRANGEMENT

På kulturarrangement vil det stå spesifikt hvis et arrangement har aldersgrense. Ellers vil det ofte kunne stå målgruppe eller hvilken aldersgruppe forestillingen passer best for. De fleste kulturarrangement har ingen bestemt aldersgrense. 

Billetter og alder:
- Ordinær er normalprisen for voksne
- Barn gjelder for barn under 13 år
- Student gjelder alle med gyldig studentbevis og skoleelever der ikke egen kategori finnes
- Ungdom gjelder aldersgruppen 13-19 år som tidligere ble omfattet av Kulturkortet

 

VERGESKJEMA

På kveldsarrangement der det serveres alkohol kan barn og unge under 18 år komme inn hvis de har med verge som fyller ut eget vergeskjema for kvelden. Vergeskjema får du ved henvendelse hos Kulturkaféen eller i billettsjekken ved døra.  

 

 

newsletter-hr
gavekort-hr